Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Voor wie?

Alle leerjaren en -lagen

Duur

1 uur

Doel(en)

  • Inzicht krijgen in het handelen van mensen, toen en nu;
  • kennismaken met voorwerpen, geschiedenis en culturen van en in relatie tot Cyprus;
  • met elkaar nadenken over wat mensen beweegt, waarom ‘dingen zijn zoals ze zijn’ en hoe we weten wat we weten (en niet weten) over de oudheid.

Inhoud

In de tijdelijke tentoonstelling Cyprus staat het thema ‘beweging’ centraal: mensen, dieren, dingen, tijd – alles beweegt. Met de interactieve rondleiding neemt de museumdocent de leerlingen mee op reis naar Cyprus: in de oudheid en in het nu.

Waarom gingen mensen in de oudheid bijvoorbeeld op reis? Welke sporen lieten die mensen achter? Waarom gaan wij – of mensen om ons heen – eigenlijk op reis, gedwongen of ongedwongen? Waar denken we aan als we naar ‘een eiland in de Middellandse Zee’ gaan? Urgente, actuele vragen waarover we met leerlingen in gesprek zullen gaan en vragen die met elkaar onderzocht gaan worden.

Kosten

€ 50 per workshop (max. 15 leerlingen)
Het is ook mogelijk om te betalen met de Cultuurkaart

Reserveren

De scholenrondleiding Cyprus kunt u vanaf 20 oktober boeken buiten de vier tijdsblokken voor museumlessen:

  • Neem contact op met onze Servicedesk om telefonisch te reserveren voor schooljaar 2019/2020: 071 – 5163 163.
  • Maak vanaf  1 augustus online een reservering voor de scholenrondleiding Cyprus (t/m 15 leerlingen, beschikbaar vanaf 1 september 2019)
  • Maak vanaf 1 augustus online een reservering voor de scholenrondleiding Cyprus (16-30 leerlingen, beschikbaar vanaf 1 september 2019)
  • Lees ook de pagina met prijzen, tijden en spelregels

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u onderstaande bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2019)

Bezoek ons: