Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

In deze museumles ontdekken uw leerlingen de Egyptische collectie van het museum, een van de belangrijkste Egyptische verzamelingen ter wereld. Ze doen dat met een tas vol replica’s, foto’s en eigentijdse voorwerpen. De leerlingen doen onder andere onderzoek naar het mummificatieproces, de Egyptische godenwereld en de rol van het schrift in het oude Egypte. Zo komen ze oog in oog te staan met het imposante beeld van Maya en Merit, maken kennis met de priester Anchhor en kijken in de grafkapel van Hetepherachet.

Leerlingen Egypte

Voor wie?

Leerlingen onderbouw havo en vwo

Kosten

€ 75 per bezoek (max. 35 leerlingen)
Het is ook mogelijk om te betalen met de Cultuurkaart

Duur

7 kwartier

Werkvorm

Introductie, onderzoeksopdrachten met bronnentas, actieve afsluiting door middel van presentaties.

Voorbereiding

Niet noodzakelijk. De les sluit aan bij de verschillende lesmethoden voor het vak geschiedenis. Het programma bevat enkele suggesties voor lesstof ter voorbereiding.

Doel

Kennismaken met voorwerpen uit het oude Egypte en de verhalen die daarbij horen.

Kerndoelen

De les sluit aan bij de verschillende lesmethoden voor het vak Geschiedenis en de kerndoelen van het domein Mens en maatschappij. De museumles sluit aan bij de tijdvakken Jagers en boeren en Grieken en Romeinen.

Reserveren

Egypte kunt u doen tijdens een van de vier tijdsblokken voor museumlessen: 9.00 – 10.45 uur / 11.00 – 12.45 uur / 13.00 – 14.45 uur / 15.00 – 16.45 uur.

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u onderstaande bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2019)

Bezoek ons: