Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Museumles

In deze les maken uw leerlingen kennis met de leef- en denkwereld van de oude Grieken. Gekozen is voor een thematische benadering waarbij de Griekse samenleving is opgedeeld in twaalf beroepen. De leerlingen specialiseren zich in een van deze beroepen. Ze presenteren de opgedane kennis op een interactieve manier aan hun klasgenoten, door middel van interviewfilmpjes die ze met hun mobiele telefoons opnemen in het museum.

Voor wie?

Leerlingen onderbouw havo, vwo en gymnasium

Kosten

€ 75 per bezoek (maximaal 35 leerlingen)
Het is ook mogelijk om te betalen met de Cultuurkaart

Duur

7 kwartier

Werkvorm

Introductiefilm, onderzoeksopdrachten, presentatie

Voorbereiding

De les sluit aan bij de verschillende lesmethoden voor het vak geschiedenis. De docentenhandleiding bevat een aantal suggesties voor op school, ter voorbereiding van de museumles (deze kunt u hieronder downloaden).

Doel

Kennismaken met voorwerpen uit het leven van de oude Grieken en de verhalen die daarbij horen. Kennismaken met het museum als plek om wetenschappelijke kennis te vergaren.

Kerndoel

De les sluit aan bij de verschillende lesmethoden voor het vak geschiedenis en de kerndoelen van het domein Mens en Maatschappij. De museumles sluit aan bij de tijdvakken Jagers en boeren en Grieken en Romeinen.

Reserveren

De Grieken kunt u doen tijdens een van de vier tijdsblokken voor museumlessen: 9.00 – 10.45 uur / 11.00 – 12.45 uur / 13.00 – 14.45 uur / 15.00 – 16.45 uur.

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u onderstaande bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2019)

VO Grieken

Bezoek ons: