Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Museumles

In deze museumles maken uw leerlingen aan de hand van archeologische vondsten kennis met ruim 300.000 jaar geschiedenis van Nederland. Op de afdeling Archeologie van Nederland onderzoeken ze voorwerpen uit de prehistorie, Romeinse tijd, middeleeuwen en moderne tijd, zoals het mannetje van Willemstad, de goudschat uit Wieuwerd en de fibula van Dorestad. De les wordt afgesloten met een uitdagende opdracht: het mysterie van de prehistorische reuzenzwaarden.

Voor wie?

Leerlingen onderbouw vmbo, havo en vwo

Kosten

€ 75 per bezoek (max. 35 leerlingen)
Het is ook mogelijk om te betalen met de Cultuurkaart

Duur

7 kwartier

Werkvorm

Introductie, opdrachten en bronnentas, evaluatie met mysterie.

Voorbereiding

Verdeel de klas in tien groepen en bespreek het doel van het museumbezoek. De docentenhandleiding bevat een aantal suggesties voor op school, ter voorbereiding van de museumles (deze kunt u hieronder downloaden).

Doel

Kennismaken met archeologie en het dagelijks leven in Nederland in de prehistorie, Romeinse tijd en Middeleeuwen.

Kerndoelen

De les sluit aan bij de kerndoelen van het leergebied Mens en Maatschappij en bij de tijdvakken Jagers en boeren, Grieken en Romeinen, Monniken en ridders en Steden en staten.

Reserveren

Archeologie van Nederland kunt u doen tijdens een van de vier tijdsblokken voor museumlessen: 9.00 – 10.45 uur / 11.00 – 12.45 uur / 13.00 – 14.45 uur / 15.00 – 16.45 uur.

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u onderstaande bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2019)

VO Archeologie van Nederland

Bezoek ons: