Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Archeologie op de kaart

Archeologie op de kaart is een website waarmee je een archeologische tijdreis door Nederland maakt. Je kunt kiezen uit tien historische periodes in Nederland, van de tijd van Neanderthalers tot en met onze Moderne Tijd. Per periode worden de meest interessante archeologische voorwerpen belicht. Je vindt hier een schat aan informatie voor het voorbereiden van presentaties en werkstukken.

Museumkennis

In het onderdeel Museumkennis op onze website vind je heel veel pagina’s met informatie over het museum en de voorwerpen uit de collectie. Het is onderverdeeld in thema’s en verhalen. Tip: handig om te gebruiken is de zoekfunctie bij de verhalen en de vragen.

De ijstijd

Naar aanleiding van de kindertentoonstelling IJstijd in 2014/2015 hebben we allerlei bronnen van informatie over de ijstijd bij elkaar gezocht. Je vindt op deze pagina ook leuke feitjes.

Topstukken museumcollectie

Als je al een beetje verstand hebt van archeologie of van de oude Egyptenaren, dan kun je voor werkstukinformatie en plaatjes ook zoeken op de volwassenen-afdeling van onze website:

  • Bij het onderdeel Topstukken kun je kiezen uit de 1.100 mooiste voorwerpen uit onze collectie.
  • Bij het onderdeel Collectiezoeker kun je een woord invullen, waarna de computer voor je gaat zoeken in een database van ruim 70.000 voorwerpen. Misschien zijn de teksten soms een beetje moeilijk om te begrijpen. Maar de foto’s kun je downloaden en kopiëren via de link onder de foto.
Archeologie op de kaart

Bezoek ons: