Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Wat is een verzameling en wat is een museum? Waarom worden bepaalde spullen verzameld en hoe gaan we met zon verzameling om? Dit zijn vragen die uw leerlingen tegenkomen wanneer ze met de bekende kinderboekfiguren Vos en Haas de Egyptische collectie van het museum ontdekken. De kinderen gaan op zoek naar museumvoorwerpen met een verhaal. Daarbij leren ze wat de cultuur van de oude Egyptenaren zo bijzonder maakt, dat het nu nog steeds tot de verbeelding spreekt en tentoongesteld wordt in een museum.

Museumles Vos en Haas in het museum

Voor wie?

Leerlingen van groep 3 en 4 (er is ook een Vos en Haas-museumles voor groep 1 en 2)

Kosten

  • Schooljaar 2018-2019: het Rijksmuseum van Oudheden bestaat in 2018 tweehonderd jaar en viert feest. Daarom is er gratis bezoek voor alle basisscholen tijdens het schooljaar 2018-2019 (reserveren verplicht).

Doel

Bewustwording van de functie van een museum, waarom en hoe Egyptische voorwerpen worden bewaard en welke verhalen ze vertellen. Deze les past binnen het leesonderwijs.

Kerndoel

De museumles sluit aan bij de kerndoelen NederlandsOriëntatie op jezelf en de wereld en Kunstzinnige oriëntatie.

Werkvorm

Materialen voor een mogelijke voorbereidende en afsluitende les voor op school. Introductie en afsluiting in educatieve ruimte, interactieve en creatieve opdrachten in het museum.

Reserveren

Naar het museum met Vos en Haas kunt u doen tijdens een van de vier tijdsblokken voor museumlessen: 9.00 – 10.45 uur / 11.00 – 12.45 uur / 13.00 – 14.45 uur / 15.00 – 16.45 uur.

Reserveren via Cultuureducatiegroep

Maak een reservering via de website van de Cultuureducatiegroep
Meer informatie: bel of mail de Cultuureducatiegroep

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u onderstaande bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2019)

Bezoek ons: