Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

In de tijdelijke tentoonstelling Goden van Egypte maken leerlingen tijdens een interactieve rondleiding kennis met de vele goden en rituelen van de oude Egyptenaren. Zo ontdekken ze onder andere de religieuze rol van dieren en gaan in gesprek over de verschillende scheppingsverhalen. Deze rondleiding kunt u ook combineren met een bezoek aan de vaste tentoonstelling Egypte.

Voor wie?

Leerlingen van groep 6 t/m 8

Kosten

Het Rijksmuseum van Oudheden bestaat in 2018 tweehonderd jaar en viert feest. Daarom is er gratis bezoek voor alle basisscholen tijdens het schooljaar 2018-2019 (reserveren verplicht).

Duur

1 uur

Doel

Kennismaken met de goden, de religie en de rituelen van de oude Egyptenaren.

Kerndoel

Sluit aan bij de kerndoelen Mondeling onderwijs binnen het leergebied Nederlands, bij de kerndoelen Tijd binnen het leergebied Oriëntatie op jezelf en de wereld, en bij de kerndoelen Kunstzinnige oriëntatie.

Werkvorm

Actief kijken en luisteren naar en met elkaar, interactief vraaggesprek, korte nabeschouwing.

Reserveren

De scholenrondleiding Goden van Egypte kunt u boeken buiten de vier tijdsblokken voor museumlessen:

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u onderstaande bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2019)

Bezoek ons: