Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Met een berg scherven, een museumdocent en een spannende opdracht gaan uw leerlingen aan de slag als archeoloog. Ze ontdekken dat archeologie meer is dan alleen voorwerpen uit de bodem opgraven. Ze tekenen een scherf na, bepalen van welk materiaal die is gemaakt en hoe oud de scherf is. Daarna restaureren ze een schaal. Deze workshop wordt gehouden in het Kabinet der Klassieken, een ruimte waarin de leerlingen omringd zijn door Griekse en Romeinse voorwerpen.

Schervenworkshop

Voor wie?

Leerlingen van groep 5 t/m 8

Kosten

  • Schooljaar 2018-2019: Het Rijksmuseum van Oudheden bestaat in 2018 tweehonderd jaar en viert feest. Daarom is er gratis bezoek voor alle basisscholen tijdens het schooljaar 2018-2019 (reserveren verplicht).

Doel

Kennismaking met het werk van een archeoloog en een restaurator.

Kerndoel

Het programma sluit aan bij de kerndoelen Tijd binnen het leergebied Oriëntatie op jezelf en de wereld en de kerndoelen Kunstzinnige oriëntatie.

Werkvorm

Introductie, opdrachten en nabespreking

Reserveren

De schervenworkshop duurt een uur en kan op elk gewenst moment van de dag worden geboekt:

Reserveren via Cultuureducatiegroep

Maak een reservering via de website van de Cultuureducatiegroep
Meer informatie: bel of mail de Cultuureducatiegroep

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u onderstaande bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2019)

Bezoek ons: