Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

In de vaste tentoonstelling Egypte maken leerlingen tijdens een interactieve rondleiding kennis met de vele goden en rituelen van de oude Egyptenaren. Zo ontdekken ze onder andere welke rituelen voor de goden werden uitgevoerd, hoe het in een Egyptische tempel rook en gaan de leerlingen in gesprek over de verschillende scheppingsverhalen.

Voor wie?

Leerlingen van groep 5 t/m 8

Kosten

Voor alle basisscholen gratis tijdens het schooljaar 2019-2020 (reserveren verplicht).

Duur

1 uur

Doel

Kennismaken met de goden, religie en de rituelen van de oude Egyptenaren.

Kerndoel

Sluit aan bij de kerndoelen Mondeling onderwijs binnen het leergebied Nederlands, bij de kerndoelen Tijd binnen het leergebied Oriëntatie op jezelf en de wereld, en bij de kerndoelen Kunstzinnige oriëntatie.

Reserveren

De scholenrondleiding Egypte kunt u boeken buiten de vier tijdsblokken voor museumlessen:

  • Neem contact op met onze Servicedesk om telefonisch te reserveren voor schooljaar 2019/2020: 071 – 5163 163.
  • Maak vanaf  17 april online een reservering voor de scholenrondleiding Egypte (t/m 15 leerlingen, beschikbaar vanaf 1 september 2019)
  • Maak vanaf 17 april online een reservering voor de scholenrondleiding Egypte (16-30 leerlingen, beschikbaar vanaf 1 september 2019)
  • Lees ook de pagina met prijzen, tijden en spelregels

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u onderstaande bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2019)

Bezoek ons: