Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Interactieve rondleiding

Voor wie?

Groep 5 t/m 8

Wat kunt u verwachten?

In de vaste tentoonstelling Egypte maken leerlingen tijdens een interactieve rondleiding kennis met het dagelijkse leven in het oude Egypte. Zo ontdekken ze onder andere welke rituelen voor de goden werden uitgevoerd en hoe het in een Egyptische tempel rook. Kritisch kijken, kritisch denken en ‘doen’ staan centraal in deze interactieve tocht langs duizenden jaren geschiedenis!

Doelen

  • Kennismaken met verschillende aspecten uit het dagelijkse leven van de oude Egyptenaren;
  • actief en creatief kijken en onderzoeken;
  • samen en/of individueel kijken, overleggen en keuzes maken;
  • leren redeneren en beargumenteren.

Duur

Een uur / 60 minuten

Reserveren

Onze museumlessen en rondleidingen over het oude Egypte zijn populair. We adviseren u daarom ruim van tevoren te reserveren.

De interactieve rondleiding Egypte kunt u boeken buiten de vier tijdsblokken voor museumlessen, voor maximaal 30 leerlingen:

U kunt een museumbezoek met school reserveren voor de periode vanaf 1 september 2020. Wanneer in de tussentijd veranderingen optreden in het aantal toegestane leerlingen nemen we vooraf contact met u op.

Voorbereiden

  • Bespreek het doel van het museumbezoek.
  • 2 groepen maken.
  • Per groep minimaal één volwassen begeleider, meer begeleiders zijn welkom (gratis). De begeleiders krijgen in het museum een ondersteunende rol, licht hen hierover in.

Meer informatie: info@rmo.nl

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u onderstaande bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2020)

Bezoek ons: