Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Voor een projectweek over Griekse mythen

Verhalen, wie houdt er niet van? Mensen vertellen elkaar al eeuwenlang verhalen. Verhalen die ons iets vertellen over welke goden de wereld besturen, hoe de mens is ontstaan, of waarom er seizoenen op aarde zijn. De verhalen uit de Griekse mythologie zijn zo verankerd in de westerse cultuur, dat we daar nog dagelijks voorbeelden van tegenkomen. Leerlingen zullen dus na een projectweek over Griekse mythologie veel in hun omgeving terug gaan zien.

Van scheppingsverhalen tot helden en monsters

Het kant-en-klare pakket voor in de klas kunt u inzetten voor groep 1 t/m 8. Het biedt achtergrondinformatie, ideeën voor les-activiteiten en afbeeldingen die u kunnen helpen bij het vormgeven van zo’n projectweek. Ook bevat het een uitgebreide docentenhandleiding, suggesties voor een planning en de inbedding in het curriculum. Het pakket bestaat uit vijf afgeronde thema’s: mythologie, scheppingsverhalen, goden en godinnen, metamorfosen en helden en monsters.

  • doel: kennismaken met het begrip mythologie en de Griekse mythen
  • voor wie: alle groepen
  • prijs: gratis

Deel uw ervaringen met ons!

Heeft u het pakket gebruikt in uw klas of met de hele school? Wij willen graag weten wat u ervan vond. Deel uw ervaringen, tips of opmerkingen met ons: educatie@rmo.nl. Alvast hartelijk dank!

Museum bezoeken

Het Rijksmuseum van Oudheden met uw klas bezoeken? We bieden een museumles over de Klassieke Wereld voor groep 5-6. Bel met 071 – 5 163 163 voor de mogelijkheden na corona.

Pakket downloaden

Hieronder kunt u het complete pakket downloaden. Het bestaat uit een pdf-bestand en vijf PowerPoint-bestanden (bij ieder thema een PowerPoint presentatie). Als u problemen heeft met downloaden of het pakket liever per post wilt ontvangen, bel dan met de Servicedesk van het museum: 071 – 5163 163.

Projectweekpakket Mythologie

Bezoek ons: