Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Museumles

Voor wie?

Groep 6 t/m 8

Wat kunt u verwachten?

Dappere helden en verleidelijke godinnen: meer dan honderd jaar lagen gipsen kopieën van de mooiste Griekse en Romeinse beelden verstopt in het museumdepot. Speciaal voor tekenatelier Studio RMO zijn ze tevoorschijn gehaald.

Tijdens de introductie leert de museumdocent uw leerlingen hoe je een beeld handig kunt natekenen. In Studio RMO gaan ze daarna met verschillende korte tekenopdrachten aan de slag. Vervolgens mogen de leerlingen een favoriet beeld kiezen en deze van top tot teen natekenen, aan de hand van de tips en tricks uit de introductie. De les wordt gezamenlijk afgesloten met een presentatie van de tekeningen.

Doelen

  • Actief en creatief kijken en onderzoeken;
  • ontwikkelen en werken aan teken- en motorische vaardigheden;
  • kennismaken met en waardering krijgen voor ‘vergeten’ museumvoorwerpen;
  • in groepsverband samen kijken en overleggen.

Duur

Zeven kwartier / 105 minuten

Reserveren

De museumles Tekenen in Studio RMO kunt u doen tijdens een van de vier tijdsblokken voor museumlessen: 9.00 – 10.45 uur / 11.00 – 12.45 uur / 13.00 – 14.45 uur / 15.00 – 16.45 uur.

Voorbereiden

  • Bespreek het doel van het museumbezoek.
  • 7 groepen maken.
  • We verwachten voldoende volwassen begeleiders (gratis). De begeleiders krijgen in het museum een ondersteunende rol, licht hen hierover in.

Meer informatie: educatie@rmo.nl

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u onderstaande bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2020)

Bezoek ons: