Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Dappere helden en verleidelijke godinnen: meer dan honderd jaar lagen gipsen kopieën van de mooiste Griekse en Romeinse beelden verstopt in het museumdepot. Speciaal voor tekenatelier Studio RMO zijn ze tevoorschijn gehaald. In deze les maken uw leerlingen er met potlood en tekenpapier hun eigen kunstwerk van.

Voor wie?

Leerlingen van groep 6 t/m 8

Kosten

  • Voor alle basisscholen gratis tijdens het schooljaar 2019-2020 (reserveren verplicht).

Doel

Ontwikkelen en werken aan motorische en teken vaardigheden. Kennismaken met en waardering krijgen voor ‘vergeten’ museumvoorwerpen.

Kerndoel

Het programma sluit aan bij de kerndoelen Tijd binnen het leergebied Oriëntatie op jezelf en de wereld en het kerndoel Kunstzinnige oriëntatie.

Werkvorm

Introductie, praktische tekenopdracht in tekenatelier Studio RMO en het presenteren van tekeningen.

Voorbereiding

Wij vragen u voorafgaand aan het museumbezoek de klas in zes groepjes te verdelen. Verder is er voor de museumles geen voorbereiding vereist.

Reserveren

De museumles Tekenen in Studio RMO kunt u doen tijdens een van de vier tijdsblokken voor museumlessen: 9.00 – 10.45 uur / 11.00 – 12.45 uur / 13.00 – 14.45 uur / 15.00 – 16.45 uur.

Reserveren via Cultuureducatiegroep

Maak een reservering via de website van de Cultuureducatiegroep
Meer informatie: bel of mail de Cultuureducatiegroep

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u onderstaande bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2019)

Bezoek ons: