Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Museumdocenten brengen het museum naar uw klas

Wilt u een onvergetelijke geschiedenisles voor uw leerlingen? Is Leiden voor uw school te ver weg? Dan komt het Rijksmuseum van Oudheden naar u toe! Ervaren museumdocenten komen naar uw school met een koffer vol lesmateriaal en replica’s voor een prikkelende, activerende les over bijvoorbeeld het oude Egypte of de Romeinen in Nederland.

Onderbouw (groep 1-2):

Middenbouw (groep 3-4):

Bovenbouw (groep 5-8):

Wilt u een museumles over een ander onderwerp? Of bent u benieuwd of een les past bij uw wensen? Bel dan voor overleg met de afdeling Educatie van het museum: 071 – 5163 129.

Dagen, prijs en reserveren

  • dagen: maandag t/m vrijdag
  • prijs: € 75 per lesuur (minimaal twee lesuren), reiskosten en een reistijdvergoeding. De lessen kunnen aan een of meerdere groepen gegeven worden.
  • reserveren: bel met de Servicedesk, 071 – 5163 163

Van ijstijd tot middeleeuwse stad

De museumdocent in de klas maakt gebruik van divers beeldmateriaal van sprekende voorbeelden uit de museumcollectie en veel replica’s. Veelal is er een (creatieve) opdracht of afsluitende quiz. De lessen kunnen aan een of (in overleg) meerdere groepen tegelijk gegeven worden. Ze sluiten aan bij de tijdvakken Jagers en boeren, Grieken en Romeinen, Monniken en ridders en Steden en staten. De museumles kan een introductie zijn op een nieuw tijdvak, een onderdeel van een projectweek of een aanvulling op uw eigen lessen.

Bezoek ons: