Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Voor een Egypte-projectweek

Dit gratis pakket voor het basisonderwijs kunnen scholen gebruiken voor een projectweek over het oude Egypte. Veel kinderen kennen het oude Egypte uit boeken of van televisie. Mummies, farao’s, piramides: de meesten weten er wel iets vanaf. Het pakket sluit daarop aan en gaat een stapje verder.

Thema’s: farao’s, mummies, goden en hiërogliefen

Het kant-en-klare Egypte-pakket in de klas kunt u inzetten voor groep 1 t/m 8. Het biedt vele ideeën voor opdrachten en spellen, waaruit u voor uw eigen groep een keuze kan maken. Ook bevat het een uitgebreide docentenhandleiding, suggesties voor een planning en de inbedding in het curriculum, beeldmateriaal en een poster. Het pakket bestaat uit vier afgeronde thema’s: farao’s, mummies, goden en hiërogliefen.

  • doel: kennismaken in de klas met het oude Egypte
  • voor wie: alle groepen
  • prijs: gratis

Deel uw ervaringen met ons!

Heeft u deze les gebruikt in uw klas? Wij willen graag weten wat u ervan vond. Deel uw ervaringen, tips of opmerkingen met ons: educatie@rmo.nl. Alvast hartelijk dank!

Museum bezoeken

Het Rijksmuseum van Oudheden met uw klas bezoeken? We bieden museumlessen over het oude Egypte voor de groepen 1-2, 3-4 en 5-8.

Pakket downloaden

Hieronder kunt u het complete pakket downloaden. Het bestaat uit drie PowerPoint-bestanden en drie pdf-bestanden. Als u problemen heeft met downloaden of het pakket liever per post wilt ontvangen, bel dan met de Servicedesk van het museum: 071 – 5163 163.

Bezoek ons: