Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Tijdens deze museumles duiken uw leerlingen in de oudste geschiedenis van Nederland. Ze onderzoeken verschillende archeologische vondsten uit de vroege prehistorie, de Romeinse tijd, de vroege en late middeleeuwen. Zodoende komen ze te weten wat archeologen precies doen, zoals uitzoeken van welk materiaal een vondst is gemaakt en waarvoor het gevonden object werd gebruikt. En archeologen moeten natuurlijk achterhalen hoe oud een voorwerp is. Maar hoe doen ze dat?

Kinderen Archeologie van Nederland

Voor wie?

Leerlingen van groep 5 t/m 8

Kosten

  • Schooljaar 2018-2019: het Rijksmuseum van Oudheden bestaat in 2018 tweehonderd jaar en viert feest. Daarom is er gratis bezoek voor alle basisscholen tijdens het schooljaar 2018-2019 (reserveren verplicht).

Doel

Kennismaking met het werk van een archeoloog, archeologische vondsten uit Nederland en het leven in Nederland in de prehistorie en de middeleeuwen.

Kerndoel

Het programma sluit aan bij de kerndoelen Tijd binnen het leergebied Oriëntatie op jezelf en de wereld en bij de tijdvakken Jagers en boeren, Grieken en Romeinen, Monniken en ridders en Steden en staten.

Werkvorm

Introductie, opdrachten en practicum.

Voorbereiding

Ter voorbereiding aan het museumbezoek kunt u hieronder de docentenhandleiding en bijbehorende materialen downloaden

Reserveren

Archeoloog in een uur kunt u doen tijdens een van de vier tijdsblokken voor museumlessen: 9.00 – 10.45 uur / 11.00 – 12.45 uur / 13.00 – 14.45 uur / 15.00 – 16.45 uur.

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u onderstaande bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2019)

Bezoek ons: