Via een liveverbinding het museum in de klas

Voor wie?

Alle niveaus en leerjaren

Duur

60 minuten

Kosten

Gratis

Voor de verbinding gebruiken we bij voorkeur Google Meet of MS Teams, maar we zijn hierin flexibel.

Wat kunt u verwachten?

Is de reis naar Leiden voor uw klas te ver? Dan bieden we de interactieve livestream-rondleiding aan. Via een liveverbinding met de klas neemt één van onze ervaren museumdocenten uw studenten mee naar de wereld van de oude Romeinen of Egyptenaren. Tijdens een rondleiding stemt de museumdocent zijn of haar verhaal af op het niveau van de groep. Goed kijken, kritisch denken en samenwerken staat centraal. De flexibiliteit van de museumdocent biedt daarnaast voldoende ruimte voor vragen en gesprekken vanuit de interesses en het enthousiasme van de studenten zelf.

De oudheid en nu

Door de museumobjecten op interactieve wijze samen met de studenten te bekijken, laat de museumdocent zien dat het verleden veel raakvlakken heeft met het heden. Niet alleen maken de studenten kennis met de mensen uit de oudheid, maar ze ervaren ook hoe deze mensen ons iets kunnen vertellen over onszelf.

Livestream-rondleiding Egyptenaren: Wie waren zij?

Studenten maken kennis met de mummies in het Rijksmuseum van Oudheden. Wie waren de mensen onder de windselen? Waarom koos men voor mummificatie? Hoe wilden Egyptenaren herinnerd worden na de dood? En wat kon je écht niet missen en nam je daarom mee in het graf? Daarnaast gaat de museumdocent ook in gesprek met de studenten over het tentoonstellen van de mummies in het museum. Wat vinden ze daar zelf van?

  • Deze interactieve rondleiding sluit aan bij het vak Burgerschap, specifiek de sociaal-maatschappelijke dimensie, en behandelt de thema’s identiteit, religie, cultuur en traditie. Het programma is daarnaast gericht op het trainen van de 21e-eeuwse vaardigheden, zoals kritische denkvaardigheden.

Reserveren: reserveer deze livestream-rondleiding online of bel met onze servicedesk, 071 – 5 163 163

Livestream-rondleiding Romeinen: Van ruilhandel tot bitcoin

Studenten maken kennis met de handelswereld van de Romeinen. Hoe betaalde men voor dingen in Nederland toen de Romeinen er de baas werden? Waren er toe ook A-merken en modetrends? Kon je ook producten uit het buitenland verkrijgen? En wat kostte dat dan? Wat verdiende een gemiddelde burger ongeveer? Daarnaast gaat de museumdocent ook in gesprek met de studenten over hoe duurzaam men in het Romeinse rijk producten maakte en kocht, en hoe wij dat nu doen. Vind jij dat we duurzamer zouden kunnen zijn?

  • Deze interactieve rondleiding sluit aan bij het vak Burgerschap, specifiek de economische dimensie, en behandelt de thema’s geld, arbeid, produceren en consumeren en duurzaamheid. Het programma is daarnaast gericht op het trainen van de 21e-eeuwse vaardigheden, zoals kritische denkvaardigheden.

Reserveren: reserveer deze livestream-rondleiding online of bel met onze servicedesk, 071 – 5 163 163

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

RMO live video-rondleidingen

RMO live video-rondleidingen