Deze multimediatour is te reserveren vanaf 8 mei 2023

Interactieve multimediatour

Voor wie?

Alle niveaus en leerjaren

De multimediatour is ontwikkeld voor mbo-studenten en sluit aan bij verschillende vakken, zoals burgerschap, muziek en geschiedenis.

Kosten

Een bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden is gratis voor schoolklassen uit het middelbaar beroepsonderwijs.

Duur

ca. 60 minuten

Wat kunt u verwachten?

De interactieve multimedia tour Kemet_QR heeft als centraal thema ‘muziek en identiteit’. Wat vertelt de muziek die je luistert of maakt over wie je bent? Wat bepaalt eigenlijk wie jij bent? Wat is jouw identiteit? En hoe laat je dat zien? Kemet_QR neemt uw studenten mee langs verschillende punten in de tentoonstelling Kemet en zet hen aan het denken over de rol van muziek als uiting van identiteit en wat dit voor hen zelf betekent.

Muziek en identiteit

Tijdens het bezoek aan het museum scannen uw studenten met hun eigen telefoon de QR-codes op de tentoonstelling en activeren daarmee muziek, video’s en opdrachten, waarbij ze (nader) kennismaken met het werk van artiesten die hun connectie met het oude Egypte uiten via hun muziek, accessoires, kleding of artwork.

Reserveren

Deze multimediatour is te reserveren vanaf 8 mei 2023

  • We ontvangen schoolgroepen met een zelfstandig bezoek in het museum van maandag t/m vrijdag, om 11.00, 13.00 of 15.00 uur.
  • Wilt u Kemet_QR reserveren? Bel of mail ons dan: 071 – 5163 163 of

Voorbereiden

U kunt gebruik maken van het voorbereidend lesmateriaal onderaan de pagina. Daarnaast is een docentenhandleiding beschikbaar die u bij aanvang van uw bezoek ontvangt. U kunt de handleiding ook van tevoren aanvragen via .

  • Download onderaan de pagina het voorbereidend lesmateriaal

We verzoeken per tien studenten één begeleider mee te nemen. Meer begeleiders zijn uiteraard welkom. De begeleiders hebben in het museum een actieve ondersteunende rol bij het begeleiden van de studenten.

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u de bon onderaan de pagina print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs. Bij online reserveren kunt u hiervoor de optie ‘Ticketkeuze > Overige kortingskaarten’ kiezen. Let op: neem de geprinte bon mee op de dag van uw bezoek. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2023.)

Interactieve multimediatour Kemet QR