Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

100% Romeins of Egyptisch

In de livestream-museumlessen staat een van de collectiegebieden van het Rijksmuseum van Oudheden 100% in de schijnwerpers. De klas is via MS Teams verbonden met de museumdocent in de studio van het museum. Stapsgewijs ontdekken je leerlingen hoe archeologen door onderzoek steeds meer kennis verzamelen over een bepaalde periode in de oudheid. In de les worden verschillende thema’s behandeld zoals religie en goden, naar de markt, huis en haard en het leger. Met behulp van replica’s, filmpjes en opdrachten leren je leerlingen dat je door kritisch te denken en te kijken best veel te weten kunt komen over een andere tijd.

  • dagen: maandag t/m vrijdag
  • aanvangstijd: 11.00, 13.00 en 15.00 uur
  • duur: 1 uur
  • groepen: bovenbouw primair onderwijs
  • kosten: gratis
  • reserveren: bel met onze servicedesk via 071 – 5 163 163

Boek nu voor een livestream museumles na de meivakantie

100% Romeins

In de livestream-museumles 100% Romeins maken je leerlingen kennis met het dagelijks leven in Nederland in de Romeinse tijd. De museumdocent gaat met de leerlingen in gesprek over hun eigen leven en belevingswereld: hoe ‘Romeins’ zouden ze zelf eigenlijk zijn? Verschillende thema’s worden op interactieve wijze besproken aan de hand van replica’s en korte filmpjes in het museum.

Vanaf juni: 100% Egyptisch

Worden jouw leerlingen 100% Egyptisch? In deze museumles leren kinderen alles over het oude Egypte, hun goden en godinnen, de farao’s, het schrift en het leven na de dood.

RMO live video-rondleidingen

Bezoek ons: