Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Lesbrief

De lesbrief IJstijd is ontwikkeld bij de kindertentoonstelling IJstijd uit 2014. Het doel van deze lesbrief is leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs kennis te laten maken met de eerste moderne mensen en hun leefwereld, met name in Europa. Tevens komt het begrip ‘ijstijd’ aan bod, met in het bijzonder aandacht voor de laatste ijstijd in Europa. Wat is een ijstijd? Hoe zag het landschap er in Nederland toen uit? Welke dieren leefden er? Hoe leefden en overleefden onze verre voorouders?

Voor wie?

Bovenbouw basisonderwijs (groep 5 t/m 8)

Gratis downloaden

Lesbrief en digibordles kun je gratis downloaden (zie onderaan deze pagina).

Deel je ervaringen met ons!

Heb je deze les gebruikt in je klas? Wij willen graag weten wat je ervan vond. Deel je ervaringen, tips of opmerkingen met ons: educatie@rmo.nl. Alvast hartelijk dank!

Het complete pakket bestaat uit:

  • Een digibordles
  • De lesbrief voor de docent met praktische achtergrondinformatie voor bij de digibordles, antwoorden op de vragen van het werkblad en suggesties voor opdrachten voor in de klas
  • Een werkblad met vragen en opdrachten voor de leerlingen

Uiteraard kun je alles naar eigen inzicht gebruiken.

Boekje over Bor en Veer

Het boekje Bor en Veer in de IJstijd van Harmen van Straaten is helaas niet meer in de winkels verkrijgbaar, maar het wordt wél uitgeleend in de Nederlandse bibliotheken.

Contact

heb je vragen over het lesmateriaal? Neem dan contact op met de afdeling Educatie: mail naar educatie@rmo.nl of bel 071 – 5163 127.

Tentoonstelling IJstijd Lesbrief IJstijd

Bezoek ons: