Lesbrief

Met de lesbrief Dummie de mummie biedt het Rijksmuseum van Oudheden een les over de oude Egyptenaren. In een digibordles neemt Dummie (hoofdfiguur uit de Dummie de mummie-boeken van auteur Tosca Menten) je leerlingen mee naar zijn oude land Egypte en leert ze over de dieren uit zijn tijd. Regelmatig wordt het informatieve verhaal gekoppeld aan fragmenten uit de kinderboeken, maar voorkennis van de Dummie de mummie-boeken is niet vereist. Vanwege het thema is de les bijzonder geschikt om in de periode rond dierendag of de Kinderboekenweek te geven.

Lesbrief, digibordles en werkblad

Met Dummie op zoek naar dieren in het oude Egypte

Voor wie?

Bovenbouw basisonderwijs (groep 5 t/m 8)

Gratis downloaden

Lesbrief, digibordles en werkblad kun je gratis downloaden (zie onderaan deze pagina).

Deel je ervaringen met ons!

Heb je deze les gebruikt in je klas? Wij willen graag weten wat je ervan vond. Deel je ervaringen, tips of opmerkingen met ons: educatie@rmo.nl. Alvast hartelijk dank!

Achtergrondinformatie en suggesties

De bijgeleverde achtergrondinformatie in deze lesbrief levert tal van thematische aandachtspunten die betrekking hebben op het oude Egypte. Naast achtergrondinformatie krijg je ook enkele suggesties voor opdrachten (werkvormen en activiteiten).

Het complete pakket bestaat uit:

  • Een digibordles
  • De lesbrief voor de docent met praktische achtergrondinformatie voor bij de digibordles, antwoorden op de vragen van het werkblad en suggesties voor opdrachten voor in de klas
  • Een werkblad met vragen en opdrachten voor de leerlingen

Uiteraard kun je alles naar eigen inzicht gebruiken.

Contact

Heb je vragen over het lesmateriaal? Neem dan contact op met de afdeling Educatie: mail naar educatie@rmo.nl of bel 071 – 5163 127.

Lesbrief Dummie de mummie verjaardagsfeestje