Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

In de museumles Tureluurtje – Klassieke wereld ontdekken uw leerlingen het verhaal achter de klassieke kunstvoorwerpen in het museum. Via kijkplaten van werkplaatsen uit de Klassieke oudheid maken ze kennis met verschillende ambachten. In de tijd van de Grieken en de Romeinen werden ambachtslieden weinig gewaardeerd, maar gelukkig is dat nu anders.

Met kijkplaten van Martijn van der Linden

De kijkplaten zijn gemaakt door Martijn van der Linden, die met zijn prentenboeken verschillende prijzen ontving.

Voor wie?

Groep 5 en 6 (er is ook een Tureluurtje-museumles voor groep 3 en 4)

Kosten

  • Schooljaar 2018-2019: het Rijksmuseum van Oudheden bestaat in 2018 tweehonderd jaar en viert feest. Daarom is er gratis bezoek voor alle basisscholen tijdens het schooljaar 2018-2019 (reserveren verplicht).

Doel

Aan de hand van kijkplaten verschillende klassieke ambachten en hun technieken leren kennen. Goed kijken naar en natekenen van museumvoorwerpen.

Kerndoel

De museumles sluit aan bij de kerndoelen Kunstzinnige oriëntatie en de kerndoelen Tijd binnen het leergebied Oriëntatie op jezelf en de wereld en bij het tijdvak Grieken en Romeinen.

Werkvorm

Introductie, kijkplaat, werkblad, tekenen, presenteren. Coöperatief en zelfstandig.

Reserveren

Tureluurtje | Klassieke wereld kunt u doen tijdens een van de vier tijdsblokken voor museumlessen: 9.00 – 10.45 uur / 11.00 – 12.45 uur / 13.00 – 14.45 uur / 15.00 – 16.45 uur.

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u onderstaande bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2019)

Educatief materiaal bestellen

Docentenhandleiding en voorbeelden van kijkplaten kunt u bestellen bij de afdeling Educatie: educatie@rmo.nl of bel 071 – 5163 127.

Bezoek ons: