Voor een Egypte-projectweek

Dit gratis pakket voor het basisonderwijs kunnen scholen gebruiken voor een projectweek over het oude Egypte. Veel kinderen kennen het oude Egypte uit boeken of van televisie. Mummies, farao’s, piramides: de meesten weten er wel iets vanaf. Het pakket sluit daarop aan en gaat een stapje verder.

Thema’s: farao’s, mummies, goden en hiërogliefen

Het kant-en-klare Egypte-pakket in de klas kun je inzetten voor groep 1 t/m 8. Het biedt vele ideeën voor opdrachten en spellen, waaruit je voor je eigen groep een keuze kan maken. Ook bevat het een uitgebreide docentenhandleiding, suggesties voor een planning en de inbedding in het curriculum, beeldmateriaal en een poster. Het pakket bestaat uit vier afgeronde thema’s: farao’s, mummies, goden en hiërogliefen.

  • doel: kennismaken in de klas met het oude Egypte
  • voor wie: alle groepen
  • prijs: gratis

Extra: Toetanchamon

In het kader van de tijdelijke kindertentoonstelling Op zoek naar Toetanchamon is een aanvullend hoofdstuk gemaakt. Hiermee kun je het onderwerp ‘farao Toetanchamon’ behandelen met je leerlingen, in de klas of thuis. In het document hieronder vind je aanvullende achtergrondinformatie en suggesties voor activiteiten en opdrachten.

Deel je ervaringen met ons!

Heb je deze les gebruikt in uw klas? Wij willen graag weten wat je ervan vond. Deel je ervaringen, tips of opmerkingen met ons: . Alvast hartelijk dank!

  • Docent geschiedenis en maatschappijleer Nina Robart gebruikte een aantal onderdelen uit het pakket. Op haar website schreef ze hierover.

Museum bezoeken

Het Rijksmuseum van Oudheden met je klas bezoeken? We bieden museumlessen over het oude Egypte voor de groepen 1-2, 3-4 en een interactieve rondleiding Egypte voor de groepen 5-8.

Pakket downloaden

Hieronder kun je het complete pakket downloaden. Het bestaat uit drie PowerPoint-bestanden en drie pdf-bestanden. Als je problemen hebt met downloaden of het pakket liever per post wilt ontvangen, bel dan met de Servicedesk van het museum: 071 – 5163 163.

Egyptepakket in de klas

Egyptepakket in de klas