Team Pinōmen wint online editie

De tiende editie van de jaarlijkse Ken-Uw-Klassieken Pubquiz is op donderdagavond 8 april 2021 gewonnen door team πίνωμεν (Pinōmen). Deze bijzondere, online editie werd door ruim driehonderd kijkers gevolgd. 51 teams met classici, studenten, docenten en oudheidfans gingen de strijd met elkaar aan. Via een livestream-verbinding vanuit het Rijksmuseum van Oudheden voltooiden ze vanuit huis zes rondes van tien vragen, variërend van inkoppers tot breinbrekers.

De winnaars van team Pinōmen

Team Pinōmen ging er na een spannende laatste ronde vandoor met het prijzenpakket en uiteraard de daarbij horende eeuwige roem. Het winnende team bestond uit leden die verbonden zijn aan de universiteiten van Leiden, Amsterdam en Cambridge: Luuk Huitink, Leonie Henkes, Jörn Soerink, Nathasja van Luijn, Silvio Roggo, en Tazuko van Berkel. Zij zijn geen onbekenden voor de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz: ook in 2019 mocht team Pinōmen de felbegeerde wisselbeker mee naar huis nemen.

Quizmasters en jury

De quizavond was het startschot van de Week van de Klassieken 2021. Tijdens deze avond werd de kennis van de deelnemers op de proef gesteld door quizmasters Hugo Koning en Casper de Jonge (beiden Universiteit Leiden). Onder andere de Griekse en Latijnse literatuur, oude geschiedenis, antieke wijsbegeerte, archeologie en receptie van de oudheid kwamen aan bod. Juryvoorzitter was Ineke Sluiter (Universiteit Leiden). Ze werd bijgestaan door Daniël Bartelds (Universiteit Leiden) die verantwoordelijk was voor de digitale scores.

Winnaars Pubquiz 2021

De winnaars van de online Ken-Uw-Klassieken Pubquiz 2021: team Pinōmen