€ 338.695 extra door deelnemers toegewezen

Op Valentijn-dinsdag 14 februari 2023 heeft het Rijksmuseum van Oudheden een cheque van € 538.695 van de VriendenLoterij in ontvangst mogen nemen. Twee ton van dit bedrag krijgt het museum jaarlijks als begunstigde van de VriendenLoterij. Daarnaast is een prachtig bedrag van € 338.695 uitgekeerd dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij die het museum als favoriete culturele instelling aanmerkten.

Opbrengst: € 134,8 miljoen

Dankzij haar deelnemers kan de VriendenLoterij een bedrag van € 134,8 miljoen schenken aan 57 culturele partners en meer dan 3500 clubs en verenigingen. Het Rijksmuseum van Oudheden is al dertien jaar partner van de VriendenLoterij en krijgt jaarlijks een bedrag van € 200.000 uitgekeerd. Schenkingen van de VriendenLoterij zijn bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek.

Dankzij de deelnemers

Dankzij de 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2022 een bedrag van bijna € 134 miljoen schenken. De deelnemers steunen met minimaal veertig procent van hun lotprijs 57 culturele partners en bijna 3.500 goede doelen. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij in totaal al ruim € 1,9 miljard aan goede doelen.

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Deelnemers spelen bij de VriendenLoterij mee voor wat hen raakt. Zij maken elke maand kans op meer dan 200.000 prijzen en dragen met een deel van hun lotprijs bij aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. Dat kan kunst zijn, onze geschiedenis en rijke cultuur, of verbondenheid met en zorg voor elkaar, bijvoorbeeld via clubs en verenigingen. Bovendien kunnen deelnemers met hun VriendenLoterij VIP-KAART zelf bewonderen wat zij mede mogelijk maken. De kaart geeft gratis toegang tot meer dan 125 musea en tot 50% korting op talloze avondjes uit, van bioscoop en dans tot musical en opera.

VriendenLoterij

VriendenLoterij cheque 2023 VriendenLoterij verrast met Valentijn

Overhandiging van de VriendenLoterij-cheque in februari 2023