Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Reuvensdagen 2017

Op 16 en 17 november 2017 ontvangen Erfgoed Leiden en Omstreken, de Faculteit Archeologie van de Universiteit Leiden en het Rijksmuseum van Oudheden ruim zeshonderd Nederlandse archeologen tijdens de Reuvensdagen. Al veertig jaar lang zijn de Reuvensdagen het grootste archeologische congres van Nederland. De organisatie van de Reuvensdagen in Leiden is een van de activiteiten in de opmaat naar het tweehonderdjarig bestaan van het Rijksmuseum van Oudheden in 2018.

Congres

Het congres vindt plaats in de Holiday Inn Leiden, met o.a. lezingen, diverse sessies over archeologische onderwerpen en de uitreiking van de W.A. van Es-prijs op vrijdag 17 november. Op donderdag 16 november wordt de dag afgesloten met een borrel in het Rijksmuseum van Oudheden.

Caspar Reuvens

De Reuvensdagen zijn vernoemd naar Caspar Reuvens (1793-1835), de eerste directeur van (toen nog) het nationale museum van oudheden. Hij leidde het prille museum van 1818 tot aan zijn vroegtijdige dood in 1835. Bovendien werd hij in 1818 door koning Willem I benoemd tot buitengewoon hoogleraar in de ‘Algemeene Oudheidkunde’. Daarmee was hij de eerste hoogleraar in de archeologie ter wereld. Dat Leiden de Reuvensdagen organiseert is niet vreemd. Hier stond immers de wieg van de Nederlandse archeologie en nog steeds vormt de stad een belangrijk centrum voor onderzoek, publiekscommunicatie en opleiding.

Bezoek ons: