Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Prijsverhoging Museumkaart per 1 oktober 2018

Met ingang van 1 oktober 2018 stijgt de verkoopprijs van de Museumkaart. De jaarkaart wordt voor volwassenen € 5 duurder. De kaart voor de jeugd tot en met 18 jaar blijft in prijs gelijk (€ 32,45).

Steeds meer museumbezoeken

Met een Museumkaart kunt u eindeloos musea ontdekken. Steeds meer musea doen mee, inmiddels ruim vierhonderd. Ongeveer 90% van de aankoopprijs gaat direct naar de musea. Voor elk bezoek dat met een Museumkaart gebracht wordt, krijgt het betreffende museum een vergoeding op basis van hun toegangsprijs. In 2017 hebben ruim 1,3 miljoen kaarthouders, 8,7 miljoen bezoeken aan de ruim vierhonderd aangesloten musea gebracht. Het is natuurlijk goed nieuws dat steeds meer kaarthouders, steeds meer musea bezoeken. Mede als gevolg van dalende subsidies hebben echter veel musea de afgelopen jaren hun entreeprijzen moeten verhogen. Die prijsstijgingen werken automatisch door in de vergoeding van elk bezoek dat een Museumkaarthouder brengt. Door deze hogere bezoekfrequentie en de gestegen toegangsprijzen heeft Stichting Museumkaart besloten de prijs van de Museumkaart met € 5 te verhogen.

€ 64,90 voor volwassenen

Vanaf 1 oktober 2018 betaalt u als Museumkaarthouder € 59,95 voor de Museumkaart (voor volwassenen) bij jaarlijkse verlenging via automatische incasso. Dat is € 5 meer dan voorheen. U krijgt daar als Museumkaarthouder tijdig bericht over. Bij aanschaf kost de Museumkaart voortaan € 64,90. De Museumkaart t/m 18 jaar blijft in dit geval bij verlenging € 27,50 en bij aanschaf € 32,45.

Museumkaart

Bezoek ons: