Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Voormalig conservator Lucas Petit nieuw afdelingshoofd

Dr. Lucas Petit (1973) is per 15 november 2019 het nieuwe hoofd van de afdeling Collecties en Onderzoek van het Rijksmuseum van Oudheden. Hij is daarmee ook lid van het managementteam. De afgelopen tien jaar was hij conservator van de collectie oude Nabije Oosten van het museum. Petit is de opvolger van prof. dr. Pieter ter Keurs, die per 1 september jl. is benoemd tot hoogleraar bij de master Museums, collections and society, en tot directeur van het Centre for Global Heritage, onderdeel van de Universiteit Leiden.

Speerpunten

Als afdelingshoofd Collecties en Onderzoek wil Petit de rol van het museum in binnen- en buitenland verder verstevigen door het implementeren van actuele thema’s, het samenbrengen van wetenschappelijk onderzoek en publiek, en het vergroten van het innovatieve vermogen van het museum. Samen met het team medewerkers, wil hij ook de zichtbaarheid van de eigen collecties vergroten.

Inhoudelijke en praktische kennis

Vanuit zijn werk als conservator bezit Lucas Petit naast inhoudelijke kennis over het verleden, de nodige ervaring met de praktische kanten van collectiebeheer. Daarnaast beschikt hij over een groot (inter)nationaal netwerk, onder meer vanwege zijn ruim vijfentwintig jaar wetenschappelijk onderzoek op drie verschillende continenten. In het Rijksmuseum van Oudheden vernieuwde hij de vaste presentatie van de collectie oude Nabije Oosten in 2014. Daarnaast was hij nauw betrokken bij de grote tentoonstellingsprojecten Nineveh en Petra. Hij leidde verder het jaarlijkse archeologische opgravingsproject van het museum in Jordanië, in samenwerking met de Jordaanse Yarmouk Universiteit. Het opgravingsseizoen van het afgelopen najaar was zijn laatste.

New Head of Collections Nieuw hoofd Collecties Lucas_Petit

Bezoek ons: