Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Het RMO bij je thuis

Het Rijksmuseum van Oudheden is momenteel gesloten vanwege de overheidsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus. Maar online is het museum altijd open! We hebben onze leukste en interessantste online informatie voor u op een rijtje gezet:

Bezoek het museum via Indoor Street View

U kunt onze museumzalen met de vaste tentoonstellingen virtueel bezoeken via de Indoor Street View-functie in Google Maps. Op deze manier is het toch mogelijk online een kijkje te nemen in bijvoorbeeld onze Egyptische of Griekse zalen, terwijl het museum dicht is. De tijdelijke tentoonstellingen zijn helaas niet te zien.

Online audiotour Egypte

We hebben voor smartphone en tablet een online audiotour over de vaste tentoonstelling Egypte gemaakt:

  • Download de Podcatcher Audio Guide voor iOs of Android.
  • Zoek in de app naar Rijksmuseum van Oudheden en download de audiobestanden.
  • U kunt nu de audiotour (inclusief afbeeldingen) beluisteren.
  • Extra: download onderaan deze pagina de PDF en klik op het cijfer van het te beluisteren object. Uw browser opent en brengt u automatisch naar de juiste locatie in Street View.

Voor kinderen, gezinnen en leerkrachten

Voor kinderen, gezinnen en leerkrachten die thuis graag iets leuks én leerzaams willen (laten) doen, hebben we een divers online aanbod:

  • Nieuw: Egyptische dierenroute door het museum (vanaf 7 jaar)
  • Activiteitenkaarten en spellen (vanaf 7 jaar)
  • Kleurplaten, doe- en knutselactiviteiten (alle leeftijden)

De complete lijst staat op deze pagina. Je kunt alles downloaden. En let op: elke corona-week komt er nieuw aanbod bij!

Video’s en nieuws via social media

Op onze Instagram- en Facebookpagina plaatsen we elke dag filmpjes over het museum: museummedewerkers presenteren hun favoriete object uit de collectie, we bieden exclusieve kijkjes in het depot, conservatoren geven een online mini-college, en nog veel meer.

Online college generaal Horemheb

De reliëfs uit het graf van generaal Horemheb zijn absolute topstukken in onze Egyptische collectie. Horemheb diende onder de beroemde farao Toetanchamon en liet zijn graf bouwen rond 1330 voor Christus. Exact 45 jaar geleden werd zijn graf herontdekt in het oud-Egyptische grafveld bij het dorp Sakkara. Conservator Daniel Soliman vertelt u vanuit zijn werkplek thuis  over de bijzondere reliëfs afkomstig uit het graf van deze machtige generaal.

Virtuele rondleidingen

Conservator Lara Weiss neemt u mee voor een rondleiding door de nieuwe, kleine tentoonstelling Sakkara: Leven in een dodenstad. De expositie gaat over het jaarlijkse opgravingsproject van het museum bij het Egyptische dorpje Sakkara. Lara Weiss doet in dit kader specifiek onderzoek naar de betekenis van religieuze tradities voor mensen die hier in de oudheid leefden. Ze vertelt hierover in deze video.

Virtuele rondleiding tentoonstelling Cyprus

Onze tijdelijke tentoonstelling Cyprus liep t/m 15 maart jl. Heeft u de expositie gemist tijdens het laatste weekend, of wilt u er nog een keer van genieten? Volg dan de online rondleiding die we op de valreep maakten met o.a. conservator Ruurd Halbertsma en Cyprus-projectleider Leonie van Esser.

Vragen?

Onze medewerkers zitten van maandag t/m vrijdag klaar om uw vragen over het museum of de collectie te beantwoorden. Stuur een mail naar info@rmo.nl.

Topstukken uit onze collectie

Alle topstukken

Bezoek ons: