Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Gemiddeld cijfer is 8,5

De museuminspecteurs van Museumkids hebben het Rijksmuseum van Oudheden dit jaar beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 8,5. Dit betekent dat we het Kidsproof-certificaat 2020 hebben behaald. Ook in het nieuwe inspectieseizoen, dat loopt van 8 november 2019 t/m 25 oktober 2020, kunnen de museuminspecteurs het Rijksmuseum van Oudheden weer beoordelen. Nieuw is dat inspecteurs van 21 december 2019 t/m 1 februari 2020 ook kunnen meedoen aan een spannende schrijfwedstrijd: bedenk een geheim over een museumschat en win je eigen boek.

Schrijfwedstrijd

De schrijfwedstrijd staat in het teken van Het geheim van… de museumschat. Wat moet je als museuminspecteur precies doen? Zoek in het museum een pronkstuk, maak er een foto van, en stuur de foto samen met je idee op via deze pagina. Het te winnen boek wordt geschreven door auteur Maren Stoffels, in samenwerking met de winnaar. Het leukste boekidee wordt op 22 februari 2020 feestelijk bekendgemaakt in een van de Kidsproof-museums. De schrijfwedstrijd is een samenwerking met Uitgeverij Leopold.

Musea inspecteren met Museumkids.nl

Museumkids is er voor museumfans tot en met 12 jaar. Kinderen kunnen musea inspecteren door een account aan te maken op museumkids.nl. Na hun bezoek aan een museum moeten ze twaalf vragen over hun bezoek beantwoorden. Museumkids inspecteren musea door het hele land en kunnen zelfs ‘museuminspecteur van het jaar’ worden. Alle inspecties samen bepalen welke musea zich Kidsproof mogen noemen.

Kidsproof certificaat 2020 Museumkids

Bezoek ons: