Doorzoek de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden

Meer dan 140.000 voorwerpen uit de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden kunt u online bekijken via deze zoekpagina. De database wordt maandelijks uitgebreid en omvat objecten uit alle verzamelgebieden van het museum: het oude Egypte en Nubië, de Klassieke wereld (Grieken, Romeinen en Etrusken), het oude Nabije Oosten en het vroege Nederland (tot 1500). Veel voorwerpen uit de database staan niet in het museum opgesteld. Dat kan verschillende oorzaken hebben: veel objecten worden bewaard in het depot, en sommige zijn uitgeleend aan andere musea of voor studiedoeleinden uit de opstelling gehaald.

  • ¹ Alle afbeeldingen kunt u downloaden en rechtenvrij gebruiken: het museum stelt ze beschikbaar onder de Creative Commons-licentie CC0
  • Zoektip: u kunt ook zoeken op een deel van het woord. Typ dat in het zoekveld en zet er een * achter, bijvoorbeeld: mum*
  • Gebruik een browser die up-to-date is; met bijv. Internet Explorer werkt de collectiezoeker niet goed meer.
  • De teksten in de resultaten van de collectiezoeker komen uit een wetenschappelijk register en vereisen meestal enige mate van voorkennis. Soms zijn ze in het Engels. We werken aan verbetering van de toegankelijkheid van de teksten.

¹ Houd er rekening mee dat deze toestemming geen invloed heeft op bestaande auteursrechten van derden op de voorwerpen of kunstwerken die zijn afgebeeld. Gebruikers zijn zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van toestemming van de auteursrechthouder.

Heeft u extra informatie over een van onze voorwerpen? Laat het ons weten via .

0 resultaten: K 1989/1.1

    Er zijn nog geen resultaten gevonden.