Schooljaar 2023-2024

Je bent in het schooljaar 2023-2024 van harte welkom in het Rijksmuseum van Oudheden. Een bezoek aan het museum is gratis voor studenten uit het middelbaar beroepsonderwijs, als bezoek met de klas, maar ook als individuele bezoeker. We ontvangen je graag van maandag tot en met vrijdag, om 9.00, 11.00, 13.00 of 15.00 uur. Neem gerust telefonisch contact op voor vragen over mogelijkheden en reserveringen: 071 – 5163 163.

Interactieve rondleidingen en museumlessen

Onze interactieve rondleidingen en museumlessen worden gegeven door ervaren museumdocenten. Ze zijn ontwikkeld voor diverse niveaus en leerjaren. Tijdens een rondleiding stemt de museumdocent zijn of haar verhaal af op het niveau van de groep. Zelf aan de slag gaan en ontdekken, maar ook goed kijken, kritisch denken en samenwerken staat centraal. De flexibiliteit van de museumdocent biedt daarnaast voldoende ruimte voor vragen en gesprekken vanuit de interesses en het enthousiasme van de studenten zelf.

Livestream-rondleiding op aanvraag

Is de reis naar Leiden met je klas te ver? Dan bieden we op aanvraag de livestream-versie van de interactieve rondleidingen aan. Onze museumdocent neemt je studenten mee naar de wereld van de Romeinen of de oude Egyptenaren, live vanuit je eigen klaslokaal. Meer informatie en aanvragen via of 071 – 5163 163.

Zelfstandig groepsbezoek

Wil je met je klas een bezoek brengen aan het museum, maar geen gebruik maken van ons huidige educatieve aanbod? Boek dan een groepsbezoek.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Prijzen en tijden

Een bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden is gratis voor klassen uit het middelbaar beroepsonderwijs.

 • We ontvangen klassen in het museum van maandag t/m vrijdag, om 9.00, 11.00, 13.00 of 15.00 uur.
 • De escape game duurt ca. 90 minuten. Een interactieve rondleiding duurt ca. 75 minuten. Livestream-rondleidingen duren ca. 60 minuten.
 • Tijdens de schoolvakanties zijn schoolbezoeken beperkt mogelijk.

Reserveren

Bezoek je het museum met één klas? Reserveer dan online. Reserveer je voor meerdere klassen? Bel of mail ons dan: 071 – 5163 163 of . Heb je een ander verzoek? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee!

Egypte zalen Human remains

Spelregels

Bezoek reserveren

Reserveren voor een bezoek met je klas is noodzakelijk.  Dat kan online, per mail naar , of telefonisch via 071 – 5163 163.

 • Kom alsjeblieft op tijd! We verwachten je vijftien minuten voor aanvang van het programma. Onze medewerkers houden rekening met je komst.
 • Er geldt een minimum van een begeleider per vijftien studenten. Begeleiders hebben gratis toegang. Meer begeleiders zijn natuurlijk van harte welkom.
 • Wij brengen € 90 in rekening voor administratieve en personale kosten als:
  – het schoolbezoek niet doorgaat en je ons dat niet vooraf laat weten.
  – je vier werkdagen of korter voor de geplande reservering het bezoek annuleert of wijzigt.
 • In het museum worden jassen en tassen voorafgaand aan het onderwijsprogramma opgeborgen.
VO Egypte