Extra bij de tentoonstelling

Reliëf van koning Sargon II (collectie: Archeologisch Museum, Turijn)Reliëf van koning Sargon II (collectie: Archeologisch Museum, Turijn)
Akkadisch koningsportret (© Bildarchiv Foto Marburg: Albert Hirmer & Irmgard Ernstmeier-Hirmer)Akkadisch koningsportret (© Bildarchiv Foto Marburg: Albert Hirmer & Irmgard Ernstmeier-Hirmer)
Cover van het RMO Magazine 44 (najaar 2017)Cover van het RMO Magazine 44 (najaar 2017)

Audiotour met verhalen

Bij de tentoonstelling Nineveh is een audiotour verkrijgbaar met mooie verhalen over de stad. Van Jonas en de walvis tot Agatha Christie’s opgravingsavonturen.  

 • kosten: gratis bij museumbezoek
 • talen: Nederlands en Engels

Audiotour voor kinderen

Speciaal voor kinderen maakte kinderboekenschrijfster Bette Westera een audiotour over de Assyriërs en hun hoofdstad Nineveh. Bij bijzondere voorwerpen in de tentoonstelling hoor je leuke en gekke weetjes, maar ook spannende en interessante verhalen. Wie alle opdrachten uit de audiotour goed uitvoert, maakt kans op een prijzenpakket

Tentoonstellingsboek

Het Nederlandstalige tentoonstellingsboek Nineveh – hoofdstad van een wereldrijk geeft een overzicht van de geschiedenis van de stad en de belangrijkste archeologische vondsten. Het is gemaakt onder redactie van dr. Lucas Petit, conservator oude Nabije Oosten van het Rijksmuseum van Oudheden, en prof. dr. Daniele Morandi Bonacossi van de Universiteit van Udine. 

 • prijs: € 19,95 (hardcover)
 • 152 pagina’s, full colour, te koop in de Museumshop
 • uitgeverij: Sidestone Press

Boek: Nineveh. The great city

Ter gelegenheid van de tentoonstelling verschijnt het Engelstalige boek: Nineveh. The great city. In dit werk vindt u 67 artikelen van de hand van de belangrijkste internationale experts op het gebied van Nineveh en het Assyrische rijk. 

 • prijs: € 49,95 (paperback) / € 150,00 (hardcover)
 • 356 pagina’s, full colour, te koop in de Museumshop
 • uitgeverijSidestone Press

Rondleiding tentoonstelling

Voor een rondleiding over de tentoonstelling Nineveh kunt u een rondleiding met museumgids boeken

 • kosten rondleidingen met museumgids: € 75 per uur - op zondag € 90 per uur (excl. entree museum, max. 25 personen)

Rondleiding: 'Het Oude Testament in het museum'

Tijdens deze speciale rondleiding door diverse museumzalen ziet u objecten uit de vaste collecties Egypte en oude Nabije Oosten die verband houden met bekende verhalen uit het Oude Testament. De rondleiding voert u ook over de tentoonstelling Nineveh, met onder meer het verhaal van Jonas en de walvis.

 • online reserveren
 • kosten rondleidingen met museumgids: € 75 per uur - op zondag € 90 per uur (excl. entree museum, max. 25 personen)

Onderwijs: interactieve rondleidingen, workshop en lesbrief

Leerlingen uit groep 6 t/m 8 van het basisonderwijs kunnen met school de interactieve rondleiding Koning en/of superheld volgen. Ook alle leerjaren en -lagen uit het voortgezet onderwijs kunnen een rondleiding volgen.

 • kosten€ 50 per groep van maximaal 15 leerlingen, € 100 per groep van maximaal 30 leerlingen.

Voor leerlingen uit alle leerjaren en -lagen uit het voortgezet onderwijs is er de workshop Erfgoedwijs, die wordt uitgebreid met een onderdeel in de Nineveh-tentoonstelling.

 • kosten€ 50 per groep van maximaal 15 leerlingen, € 100 per groep van maximaal 30 leerlingen (Cultuurkaart geldig).

De lesbrief over Nineveh voor lessen in de klas is geschikt voor alle leerjaren en -lagen van het voortgezet onderwijs.

Museumshop

In de Museumshop vindt u tijdens de looptijd van de tentoonstelling een uitgebreid Nineveh-assortiment, met o.a. cadeauartikelen, sieraden, souvenirs, replica’s en boeken.

RMO Magazine

Het full colour magazine van vriendenvereniging RoMeO is te koop in de Museumshop. Met uitgebreide artikelen over o.a. de nieuwe tentoonstellingen Nineveh en Fascinatie voor Persepolis

 • prijs: € 3,50
 • 32 pagina's, full colour, te koop in de Museumshop