Win een 8-daagse rondreis voor 2 personen naar Egypte

Zeilen over de Nijl aan boord van een traditionele DahabiyaZeilen over de Nijl aan boord van een traditionele Dahabiya
Medinet Habu in EgypteMedinet Habu in Egypte
Djed ReizenDjed Reizen
Toeristische Dienst van EgypteToeristische Dienst van Egypte

Bezoekers van de tentoonstelling Koninginnen van de Nijl maken kans op het winnen van een achtdaagse reis naar Egypte voor twee personen, aangeboden door Djed Reizen en de Toeristische Dienst van Egypte voor de Benelux.

Hoe doet u mee? 

Kom naar het Rijksmuseum van Oudheden en vul de deelnamekaart in. U vindt de kaarten bij de ingang van de museumzalen. De actie loopt van 18 november 2016 t/m 17 april 2017. De winnaars wordt na afloop bekend gemaakt.
» lees meer over de spelvoorwaarden

Prijzen

  • Hoofdprijs: achtdaagse reis naar Egypte voor twee personen
  • Tweede prijs: 5x jaarabonnement National Geographic Magazine
  • Derde prijs: 5x jaarabonnement National Geographic Historia

Eeuwenoud Luxor, een stad vol historie en cultuur

De reis naar Egypte die u kunt winnen, begint in Luxor, ooit de machtigste stad van het oude Egyptische Rijk en de bakermat van het culturele toerisme in Egypte. Luxor heeft fenomenale bezienswaardigheden. Het is ook een prima plaats om het Egyptische leven van alledag te ontdekken.

Tempels en koningsgraven

In Luxor gaat u met een egyptoloog op stap. Deze gids weet alles over de monumenten, de verschillende farao’s, de geschiedenis van het land en het Egypte van nu. Hij ontcijfert hiërogliefen en legt uit wat de reliëfs betekenen. U bekijkt samen de tempels van Karnak en Luxor op de Oostoever. Op de Westoever ziet u eeuwenoude graftomben in de wereldberoemde Vallei der Koningen en de Vallei der Edelen. Ook gaat u naar de tempel van Ramses III en de Kolossen van Memnon.

Zeilen over de Nijl aan boord van een traditionele Dahabiya

Vanuit Luxor reist u verder over de Nijl aan boord van een klassieke tweemaster, een Dahabiya. De boot biedt de romantiek van weleer, maar is voorzien van alle modern comfort. De Dahabiya legt niet alleen aan bij de bekende tempels van Edfu en Kom-Ombo, maar ook bij onbekende monumenten, waar grote cruiseschepen nooit komen. Samen met de gids bezoekt u tempels, lokale markten en dorpjes en wandelt u over het platteland. 

Genieten van het leven langs de Nijl

Het half overdekte zonnedek van de Dahabiya is de perfecte plek om vanuit een houten dekstoel het landschap voorbij te zien glijden. Vissers die hun netten binnenhalen, boeren aan het werk op hun akkers en spelende kinderen langs de waterkant. Vanuit de kleine kombuis tovert de kok met verse ingrediënten verrukkelijke Egyptische maaltijden te voorschijn, die worden opgediend aan dek of op een idyllisch plekje langs de Nijloever. Vanuit Aswan vliegt u weer naar huis.

Inclusief

  • Vliegtickets, alle transfers, alle genoemde excursies inclusief entreegelden en gidsdiensten.
  • Alle overnachtingen: in Luxor op basis van logies & ontbijt, aan boord van de Nijl Dahabiya inclusief alle maaltijden.

Exclusief

  • Visum Egypte.
  • Overige maaltijden en fooien.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Djed Reizen af te sluiten).

Een uitgebreide beschrijving van deze reis vindt u op de website van Djed Reizen.