Activiteiten en extra's

Oud-directeuren Holwerda sr. (links) en Holwerda jr. Oud-directeuren Holwerda sr. (links) en Holwerda jr.
Cover van RMO Magazine 45 (voorjaar 2018)Cover van RMO Magazine 45 (voorjaar 2018)

De rode draad

Bij zo'n vijftig voorwerpen in het museum komt u in 2018 de 'rode draad' tegen: mijlpalen waarop u een mooi verhaal of een fraaie anekdote over het object in kwestie kunt lezen. De verhalen gaan over de voorwerpen zelf of hun opmerkelijke rol in tweehonderd jaar museumgeschiedenis.

  • geen extra kosten
  • Voor slechtzienden is aan de kassa een groteletterversie van alle teksten verkrijgbaar.

Rondleiding tentoonstelling

Voor een rondleiding over de tentoonstelling Al 200 jaar van nu kunt u een rondleiding met museumgids boeken

  • kosten rondleidingen met museumgids: € 75 per uur - op zondag € 90 per uur (excl. entree museum, max. 25 personen)

Lezing: een geschiedenis van 200 jaar

Pieter ter Keurs, hoofd afdeling Collecties en Onderzoek van het Rijksmuseum van Oudheden, vertelt over tweehonderd jaar museumgeschiedenis. Er waren hoogtepunten en dieptepunten, periodes van bloei en van verval.

Lezing: twee eeuwen in negen zalen

Annemarieke Willemsen, conservator collectie Middeleeuwen van het Rijksmuseum van Oudheden, vertelt over de hoogtepunten van twee eeuwen museumgeschiedenis en de bijzondere objecten in de tentoonstelling Al 200 jaar van nu

Lezing: museum in oorlogstijd

Martijn Eickhoff, senior onderzoeker bij het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies, vertelt over de rol en de positie van het Rijksmuseum van Oudheden tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Museumshop

In de Museumshop vindt u tijdens de looptijd van de tentoonstelling een speciaal assortiment dat is toegespitst op het museumjubileum. 

RMO Magazine

Het full colour magazine van vriendenvereniging RoMeO is te koop in de museumshop. Met uitgebreide artikelen over o.a. de nieuwe tentoonstellingen Al 200 jaar van nu en Oud-Europa.

  • prijs: € 3,50
  • 32 pagina's, full colour, te koop in de museumshop