Privacy statement

Het Rijksmuseum van Oudheden streeft ernaar om de privacy van de bezoekers van haar website zoveel mogelijk te waarborgen. Om duidelijk te maken hoe we met persoonsgegevens van bezoekers omgaan, hebben we dit privacy statement opgesteld. Het is van toepassing op alle pagina’s die zijn ondergebracht op de website onder de domeinnaam www.rmo.nl en www.rmo-tickets.nl. Het privacy statement geldt niet voor websites van andere organisaties en/of bedrijven, waarvan links op onze website kunnen voorkomen. Het Rijksmuseum van Oudheden is bovendien niet verantwoordelijk voor de inhoud van websites van derden waar we naar verwijzen.

Persoonsgegevens

We verzamelen op onze website geen persoonsgegevens, tenzij deze vrijwillig aan ons worden verstrekt, bijvoorbeeld via een formulier, e-mail of als u zich via deze website aanmeldt als lid van de vriendenvereniging RoMeO. Alle door u verstrekte informatie wordt door ons op veilige en vertrouwelijke wijze behandeld. We houden ons aan de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt. U heeft te allen tijde het recht een klacht over de verwerking van uw gegevens in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Activiteiten

Wanneer u zich aanmeldt voor een activiteit die door het Rijksmuseum van Oudheden georganiseerd, zullen we eventuele opgegeven persoonsgegevens, zoals naam en e-mailadres, uitsluitend gebruiken om u te informeren over de betreffende activiteit. Deze gegevens zijn tevens nodig om uw aanmelding definitief te maken. Uw persoonsgegevens worden binnen maximaal zes maanden na de datum van de betreffende activiteit verwijderd. 

Prijsvragen

Het Rijksmuseum van Oudheden organiseert bij tentoonstellingen of kinderactiviteiten verschillende prijsvragen. Deelnemers tot 16 jaar verklaren toestemming van (een) ouder(s) te hebben. De eventuele opgegeven persoonsgegevens, zoals naam en e-mailadres, worden uitsluitend gebruikt om u te informeren over de uitslag van de prijsvraag. Uw persoonsgegevens worden binnen maximaal één maand na afloop van de looptijd van de prijsvraag verwijderd. 

Nieuwsbrief

Als u heeft aangegeven nieuwsbrieven van ons te willen ontvangen, gebruiken wij uw gegevens om u ongeveer eens in de twee weken informatie te sturen over activiteiten, aanbiedingen, tentoonstellingen en nieuws van het museum. Als u deze informatie niet op prijs stelt, dan kunt u dit schriftelijk melden bij Rijksmuseum van Oudheden, Postbus 11114, 2301 EC Leiden of u kunt een e-mail sturen naar stuur een e-mail. Elke nieuwsbrief die u van ons ontvangt, bevat de mogelijkheid om u af te melden. Nadat u zich heeft afgemeld, worden uw gegevens automatisch verwijderd en ontvangt u onze nieuwsbrieven niet meer.

Derden

Via de website gegenereerde persoonsgegevens worden door ons niet verkocht of verhuurd aan derden. Het Rijksmuseum van Oudheden verschaft andere organisaties ook op generlei wijze toegang tot deze gegevens. 

Website: analytische cookies

We maken op onze website gebruik van zogenaamde analytische cookies. Dat zijn kleine tekstbestanden die tijdens uw bezoek aan onze website op bijvoorbeeld uw computer, tablet of smartphone worden geplaatst. In dit tekstbestand wordt informatie opgeslagen, zoals uw IP-adres of de datum en tijd waarop u onze website heeft bezocht. Op deze manier houden analytische cookies het verkeer op onze website bij, bijvoorbeeld hoe vaak iemand onze website bezoekt of welke pagina’s hij of zij daarop leest. 

Google Analytics

We gebruiken hiervoor het programma Google Analytics. Het doel van deze metingen is om onze website en de inhoud ervan te verbeteren. Deze informatie wordt niet herleid naar een individuele bezoeker. We hebben Google Analytics volgens de privacyrichtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens ingericht. Dat houdt in dat we:

  • een bewerkersovereenkomst met Google Analytics hebben gesloten;
  • gekozen hebben voor het maskeren van de laatste acht cijfers van het IP-adres;
  • geen gegevens delen met Google;
  • geen gebruik maken van andere Google-diensten in combinatie met Google Analytics-cookies.

Achteraf verwijderen analytische cookies

Na het bezoek aan de website kunt u ervoor kiezen om de cookies van uw computer te verwijderen. Hoe u dit kunt doen verschilt per browser.

Geen tracking cookies

We gebruiken geen tracking cookies. Dit zijn cookies die uw surfgedrag op het gehele internet volgen. 

Wijzigingen

Het is aan te raden om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen omdat we deze van tijd tot tijd wijzigen.

Zorgvuldigheid

We hopen dat we u met de voorafgaande informatie meer inzicht hebben gegeven over hoe we omgaan met uw gegevens. Mocht u suggesties hebben om de zorgvuldigheid verder te verbeteren, dan ontvangen we die graag via stuur een e-mail.