Wat is er te doen?

Met een schoolklas in het museumMet een schoolklas in het museum

Museumles

De museumlessen worden gegeven door ervaren museumdocenten en zijn speciaal ontwikkeld voor diverse leerlagen en -jaren voor de vakken Geschiedenis en Klassieke Talen. De lessen sluiten aan bij de verschillende lesmethodes en bevatten materiaal voor in de klas.

Rondleiding

Tijdens een rondleiding stemt de museumdocent zijn verhaal af op het niveau van de groep. U kunt kiezen voor een Tijdvakkenrondleiding of een rondleiding langs de topstukken, over een tijdelijke tentoonstelling of over de vaste tentoonstellingen EgypteKlassieke wereld, Archeologie van Nederland of oude Nabije Oosten. Bij een rondleiding zijn geen opdrachten voor in het museum of de klas.

Workshop

Tijdens een workshop gaan de handen uit de mouwen. In een uur doen de leerlingen onderzoek naar bijvoorbeeld echte Romeinse scherven of bijzondere inscripties. Ook is er een workshop over cultureel erfgoed. Zelf doen en ontdekken, en samenwerken staan centraal. De workshops worden begeleid door een ervaren museumdocent.

  • Wilt u bekijken of het museum iets voor uw groep is? Tegen inlevering van deze bon ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum (geldig t/m 31 december 2017).

Speciaal onderwijs

Het Rijksmuseum van Oudheden ontvangt regelmatig leerlingen uit het speciaal onderwijs. In overleg met u kunnen we bestaande programma's enigszins aanpassen, waardoor ze aansluiten bij uw leerlingen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de Servicedesk van het museum.