Tijdvakkenrondleidingen

Tijdvak prehistorie (jagers en boeren)Tijdvak prehistorie (jagers en boeren)
Tijdvak oudheid (Grieken en Romeinen)Tijdvak oudheid (Grieken en Romeinen)

De tijdvakkenrondleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor het nieuwe examenprogramma Geschiedenis in de bovenbouw van het havo en vwo. De collectie van het Rijksmuseum van Oudheden sluit met name aan bij de eerste vier tijdvakken. In de tijdvakkenrondleidingen wordt de lesstof gekoppeld aan de voorwerpen in het museum. Dit maakt geschiedenis tastbaarder voor uw leerlingen en het biedt ze extra informatie. Tijdens hun bezoek horen ze over zowel de kenmerkende aspecten als de begrippen die de ze moeten kennen.

Doel

Inleiding op en verdieping van de eerste vier tijdvakken en bijbehorende kenmerkende aspecten, aan de hand van materiële cultuur. De rondleidingen sluiten aan bij Domein A. Historisch denken en redeneren en de eindtermen 1, 2 en 3 van het Examenprogramma Geschiedenis.

Doelgroep

Leerlingen bovenbouw havo en vwo

Reserveren

De tijdvakkenrondleidingen worden aangeboden van dinsdag t/m vrijdag, tussen 10.00 en 16.45 uur. Een rondleiding duurt een uur.

Of bel met de Servicedesk: 071 - 5163 163
Lees ook de pagina met prijzentijden en spelregels

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw klas is? Dat kan! Als u deze bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. 
(De bon is geldig t/m 31 augustus 2018)