Tekenen in het museum

Studio RMOStudio RMO
Gipsen kopie van het beroemde beeld van Laocoön en zijn zoons. (Collectie Rijksmuseum van Oudheden)Gipsen kopie van het beroemde beeld van Laocoön en zijn zoons. (Collectie Rijksmuseum van Oudheden)

Deze les is beschikbaar t/m 20 juli 2018


Het Rijksmuseum van Oudheden biedt u een bijzondere locatie voor een inspirerende tekenles: uw leerlingen kunnen plaatsnemen in Studio RMO, tussen de mooiste gipsen replica's uit de museumcollectie. Er is ruimte voor groepen tot twintig leerlingen tegelijk. Het museum zorgt voor krukjes en tekenborden, u zorgt voor tekenmaterialen. We rekenen geen zaalhuur. Wél kopen uw leerlingen een kaartje bij de kassa (CJP en Museumkaart gratis). 

Over Studio RMO

In Studio RMO (15 juni 2017 t/m 2 sept 2018) toont het Rijksmuseum van Oudheden de mooiste gipsen replica's uit de collectie, zoals de Apollo Belvédère, de Venus van Arles en de afgietsels van het Parthenon. De beelden vertellen afzonderlijk hun verhaal – over oorlogen, goden en mythes – en laten gezamenlijk de ontwikkeling van de beeldhouwkunst in de oudheid zien. Ze functioneren als model voor het traditionele kunstonderwijs en zijn zo opgesteld dat ze goed zijn na te tekenen.  

Praktische informatie en reserveren 

  • Kosten: met CJP 18+: € 6 (zonder CJP € 12,50)
  • Reserveren: U kunt de zaal reserveren via de Servicedesk van het museum, tel. 071 - 5163 163. De zaal is beschikbaar op dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Het maximum is drie uur per groep. 
  • Privilege: Op het door u gereserveerde tijdstip bent u de enige groep op zaal. Er lopen wel andere museumbezoekers rond.
  • Materialen: U zorgt zelf voor tekenmaterialen. U kunt bij uw reservering aangeven of u gebruik wenst te maken van krukjes en tekenborden (max. twintig stuks). Deze staan op de cursusdag klaar in de zaal.
  • Rondleiding: U kunt bij uw reservering aangeven of u een rondleiding wenst. Kosten € 75 (max twintig personen). Deze rondleiding betaalt u aan de kassa, op de dag van uw bezoek.
  • Andere zaal: Het is ook mogelijk in een van de andere museumzalen een tekenles te verzorgen.

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u deze bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. 
(De bon is geldig t/m 31 augustus 2019)