Schervenworkshop

SchervenworkshopSchervenworkshop
Een Griekse vaas in schervenEen Griekse vaas in scherven

Kabinet der Klassieken

Het Rijksmuseum van Oudheden heeft een uniek klaslokaal in gebruik: het Kabinet der Klassieken. Dit mooiste klaslokaal van Nederland zetelt in monumentaal pand aan het Rapenburg, pal naast het museumgebouw. Het wordt aangekleed met prachtige Griekse en Romeinse objecten en gipsen afgietsels. Met de bronnen binnen handbereik is een workshop in het Kabinet der Klassieken voor zowel leerling als docent een onvergetelijke ervaring.

Behalve de Schervenworkshop, kunt u nog twee andere workshops boeken in het Kabinet der Klassieken:

Schervenworkshop

In het museum mogelijk of op school via Museumdocent in de klas

Onder leiding van een ervaren museumdocent kruipen uw leerlingen in de huid van een archeoloog, gewapend met een berg originele scherven en activerende onderzoeksopdrachten. Eeuwenoude scherven uit verschillende regio’s rondom de Middellandse Zee vormen het uitgangspunt voor hun onderzoek. Kunnen we achterhalen waar een scherf vandaan komt? Zijn er verschillen tussen de regio's waar te nemen? Kunnen we bepalen hoe oud een scherf is?

Het tweede deel van de workshop bestaat uit het analyseren en reconstrueren van afbeeldingen en motieven. Leerlingen omschrijven wat er op de scherven staat en proberen de missende onderdelen van de fragmenten aan te vullen. Kunnen ze op basis van een paar scherven een hele vaas reconstrueren? Aan het eind van de workshop presenteren de leerlingen hun bevindingen.

Voor wie?

Vmbo, havo, vwo, gymnasium (alle leerjaren)

Kosten

€ 50 per workshop (max. 30 leerlingen)
Het is ook mogelijk om te betalen met de Cultuurkaart 

Duur

1 uur

Doel

Kennismaken met archeologie en met het museum als plek om wetenschappelijke kennis te vergaren.

Reserveren

U kunt de workshop op de volgende tijden boeken:
09.00 – 10.00 uur
10.30 – 11.30 uur
12.00 – 13.00 uur
13.30 – 14.30 uur
15.00 – 16.00 uur

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u deze bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. 
(De bon is geldig t/m 31 augustus 2019)