Rondleiding Nineveh

20 oktober 2017 t/m 25 maart 2018

Tentoonstelling NinevehTentoonstelling Nineveh

Deze rondleiding is beschikbaar t/m 25 maart 2018


Een ervaren rondleider neemt uw leerlingen mee voor een interactieve en informatieve rondleiding over de tentoonstelling Nineveh. Rond 700 voor Christus was Nineveh de grootste stad ter wereld. Deze grote tentoonstelling gaat over de bloeitijd van de Nieuw-Assyrische hoofdstad in Noord-Irak. De expositie toont meer dan 250 objecten uit binnen- en buitenlandse musea, zoals het British Museum en het Louvre, waaronder reliëfs, beelden, kleitabletten en rolzegels. Bijzonder zijn de grote reliëfs uit de stadspaleizen en de reconstructie van een zaal uit het paleis van koning Sennacherib.

Op elk gewenst tijdstip 

De rondleiding wordt afgestemd op het niveau van de groep. U kunt op elk gewenst tijdstip (van dinsdag t/m vrijdag) een rondleiding boeken. In tegenstelling tot de museumlessen zijn bij de rondleidingen geen docentenhandleiding of opdrachten voor leerlingen beschikbaar.

  • bedoeld voor: alle niveaus en klassen
  • voorbereiding: niet noodzakelijk
  • duur: 1 uur
  • kosten: € 50 per groep van maximaal 15 leerlingen, € 100 per groep van maximaal 30 leerlingen

Reserveren

Maak online een reservering voor:

  • tentoonstelling Nineveh (t/m 15 leerlingen)
  • tentoonstelling Nineveh (16-30 leerlingen)

Een rondleiding kunt u ook telefonisch reserveren via de Servicedesk van het museum: 071 - 5163 163.

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw klas is? Dat kan! Als u deze bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. 
(De bon is geldig t/m 31 augustus 2018)