Museumdocent in de klas

Museumdocent in de klasMuseumdocent in de klas
Museumdocent in de klasMuseumdocent in de klas

Museumdocenten brengen het museum naar uw klas

Haal eens een specialist in de klas voor een gastles. De ervaren museumdocenten van het Rijksmuseum van Oudheden kunnen een les geven over uiteenlopende onderwerpen. Dat kan een introducerende les bij de start van een nieuw tijdvak zijn of een bijzondere themales, maar ook een les tijdens een project of ter voorbereiding op een reisweek. Bij de prikkelende, interactieve lessen maakt de museumdocent gebruik van divers beeldmateriaal en replica’s. 

  • wanneer? maandag t/m vrijdag 
  • prijs: € 75 per lesuur (minimaal twee lesuren), plus een reisvergoeding. De lessen kunnen aan één of meerdere groepen gegeven worden. 
  • reserveren: bel met de Servicedesk, 071-5 163 163

Overzicht van de lessen

Wilt u een museumles over een ander onderwerp? Of bent u benieuwd of een les past bij uw wensen? Bel dan voor overleg met de afdeling Educatie: 071 - 5163 127.

Meer weten is meer zien

De lessen sluiten aan bij een breed vakkenpalet. Het doel van de lessen in de klas is om uw leerlingen kennis te laten maken met erfgoed, kritisch te leren kijken naar divers bronnenmateriaal en ze te laten ontdekken wat objecten in een museum te bieden kunnen hebben. Alle lessen sluiten aan bij de diverse kerndoelen. Onze docenten differentiëren op basis van uw ervaring en naar eigen inzicht. Met uitdagende opdrachten en gebruik makend van vele replica’s geven ze een onvergetelijke les.