Wat is er te doen?

Leerlingen bij de Nehalennia-altaren op de afdeling Nederland in de Romeinse tijdLeerlingen bij de Nehalennia-altaren op de afdeling Nederland in de Romeinse tijd

Museumles

Een museumles wordt gegeven door een ervaren museumdocent en is speciaal ontwikkeld voor een specifiek leerjaar. De les sluit aan bij de verschillende lesmethodes en bestaat uit een activerende introductie, opdrachten in het museum en een centrale afsluiting. Ook omvat de les materiaal voor in de klas.

Rondleiding

Tijdens een rondleiding neemt een museumdocent de leerlingen mee langs de voorwerpen in het museum. De docent stemt de rondleiding af op het niveau van de groep. U kunt kiezen voor een rondleiding langs de topstukken uit de museumcollectie, de vaste tentoonstellingen EgypteKlassieke wereld, oude Nabije Oosten, Archeologie van Nederland en Nederland in de Romeinse tijd of over de tijdelijke tentoonstelling Koninginnen van de Nijl. Bij de rondleidingen zijn geen opdrachten voor in het museum of de klas.

Workshop

Tijdens een workshop gaan de handen uit de mouwen. In een uur doen de leerlingen onderzoek naar archeologisch materiaal. Zelf doen en ontdekken, en samenwerken staan centraal. De workshops worden begeleid door een ervaren museumdocent.

Met de hele school naar het Rijksmuseum van Oudheden

Met alle groepen tegelijk of met alle bovenbouwleerlingen naar het Rijksmuseum van Oudheden? Bijvoorbeeld als onderdeel van een projectweek over de Romeinen? Dat kan! Het programma kan in overleg worden samengesteld (keuze programmaonderdelen, starttijd en duur), waarbij uw wensen leidend zijn. U kunt ervoor kiezen het hele museum te bezoeken, of één bepaald onderwerp of een tijdelijke tentoonstelling centraal te stellen.

Speciaal onderwijs

Het Rijksmuseum van Oudheden ontvangt regelmatig leerlingen uit het speciaal voortgezet onderwijs. In overleg met u passen wij bestaande programma's aan, zodat ze geschikt zijn voor uw leerlingen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de Servicedesk van het museum.

  • Voor meer informatie over de mogelijkheden, bel 071 - 5163 163 of mail naar stuur een e-mail.

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u deze bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. 
(De bon is geldig t/m 31 december 2017)