Koning en/of superheld?

Tentoonstelling NinevehTentoonstelling Nineveh

Deze rondleiding is beschikbaar t/m 23 maart 2018


Tijdens de interactieve rondleiding over de tentoonstelling Nineveh maken leerlingen kennis met bijzondere sieraden, kleitabletten, beelden en verhalen uit de tijd van legendarische Assyrische koningen als Sennacherib en Assurbanipal. De museumgids vertelt hierover, maar gaat ook met uw leerlingen in gesprek. Ze denken na over de taken van de koningen van Nineveh en de beeldvorming over hen: waren het 'gewone' koningen of echte superhelden? Zo maken ze kennis met het concept van propaganda.

Voor wie?

Leerlingen van groep 6 t/m 8

Duur

1 uur

Kosten

€ 50 per groep van maximaal 15 leerlingen, € 100 per groep van maximaal 30 leerlingen

Doel

Kritisch denken, verbanden leggen, beargumenteren en discussiëren. Kennismaken met en waardering krijgen voor bijzondere museumvoorwerpen, die voor een groot deel uit belangrijke buitenlandse musea afkomstig zijn. Kennismaken met het museum als een interessante en leerzame plek.

Kerndoel

Sluit aan bij de kerndoelen Mondeling onderwijs binnen het leergebied Nederlands, bij de kerndoelen Tijd binnen het leergebied Oriëntatie op jezelf en de wereld, en bij de kerndoelen Kunstzinnige oriëntatie.

Werkvorm

Actief kijken en luisteren, interactief vraaggesprek, korte nabeschouwing

Reserveren

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u deze bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. 
(De bon is geldig t/m 31 augustus 2018)