Egypte met Vos en Haas

Gedurende het schooljaar 2018/2019 Gedurende het schooljaar 2018/2019
Naar Egypte met Vos en HaasNaar Egypte met Vos en Haas

De bekende kinderboekfiguren Vos en Haas nemen uw leerlingen mee op reis naar het oude Egypte. In het museum ontdekken ze spelenderwijs het land van piramides, farao’s en mummies. Ze speuren naar koffers, die hulpmiddelen bevatten voor hun ontdekkingsreis. De kinderen zullen ervaren dat de cultuur van de oude Egyptenaren verschilt van hun eigen wereld, maar dat er soms ook overeenkomsten zijn.

De Vos en Haas-museumlessen zijn gemaakt in samenwerking met auteur Sylvia Vanden Heede, die de voorleesverhaaltjes en leesopdrachten voor beginnende lezers schreef in haar kenmerkende heldere en humoristische stijl. De tekeningen zijn van illustrator Thé Tjong-Khing.

Voor wie?

Leerlingen van groep 1 en 2
(er is ook een Vos en Haas-museumles voor groep 3 en 4

Kosten

  • Schooljaar 2017-2018: € 75 per bezoek (maximaal 35 leerlingen)
  • Schooljaar 2018-2019: Het Rijksmuseum van Oudheden bestaat 200 jaar en viert feest. Daarom is er gratis bezoek voor alle basisscholen tijdens het schooljaar 2018/2019 (reserveren verplicht). 

Doel

Kennismaken met verschillende historische perioden van Nederland en herkennen dat men vroeger anders leefde. Deze les past binnen het leesonderwijs.

Kerndoel

De museumles sluit aan bij de kerndoelen NederlandsOriëntatie op jezelf en de wereld en Kunstzinnige oriëntatie.

Werkvorm

Materialen voor een mogelijke voorbereidende en afsluitende les voor op school. Introductie en afsluiting in educatieve ruimte, interactieve en creatieve opdrachten in het museum. Tip: bekijk of gebruik ter voorbereiding van deze les het Egypte-projectweekpakket.

Reserveren

Egypte met Vos en Haas kunt u doen tijdens een van de vier tijdsblokken voor museumlessen: 9.00 - 10.45 uur / 11.00 - 12.45 uur / 13.00 - 14.45 uur / 15.00 - 16.45 uur.

Reserveren via Cultuureducatiegroep

Maak een reservering via de website van de Cultuureducatiegroep
Meer informatie: bel of mail de Cultuureducatiegroep

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u deze bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. 
(De bon is geldig t/m 31 augustus 2019)