Digitaal lesmateriaal en games

MegaMythen spelen op de pcMegaMythen spelen op de pc
Amon en AmaraAmon en Amara

Verderkijker

Verderkijker van ThiemeMeulenhoff is bedoeld voor leerkrachten in het basisonderwijs die hun aardrijkskunde-, geschiedenis-, natuur-, techniek- of wetenschapsles willen verrijken met actuele opdrachten.

Via Verderkijker Geschiedenis zijn online bronnen te vinden, zoals filmpjes, websites en foto's, met opdrachten voor groep 5 t/m 8. De bronnen sluiten aan bij actuele zaken en alle opdrachten voldoen aan de vastgestelde kerndoelen. Door de samenwerking tussen ThiemeMeulenhoff en Naturalis, NEMO, Tropenmuseum en Rijksmuseum van Oudheden is de kwaliteit en inhoud van het lesmateriaal gewaarborgd.

Verderkijker is gratis voor scholen die gebruikmaken van de lesmethodes 'Blauwe planeet', 'NatuNiek' en 'Speurtocht'. Scholen die andere lesmethodes gebruiken betalen dan €150 per schooljaar.

Amon en Amara

Amon en Amara is een interactief voorleesverhaal voor de iPad voor kinderen van 4 tot 9 jaar. Voor scholen is een gratis versie voor digibord gemaakt, verkrijgbaar via de website van Follow A Muse. Om de les te gebruiken klikt u op de knop 'docenten'. Vul vervolgens de code A&A-2011-digibord in.

Het verhaal over de Egyptische prinses Amara en de bakkerszoon Amon is speciaal geschreven voor het Rijksmuseum van Oudheden. Kinderen kunnen zelf meedoen en Amara helpen om Amon te bevrijden. De app biedt spelletjes, een kinderencyclopedie, puzzels en 3D-effecten. Bovendien komen in het verhaal objecten voor die in het museum te zien zijn. Amon en Amara is ook beschikbaar als prentenboek.

Lees meer hierover in onderstaande lesbrief:

Lesbrief Amon en Amara

download bestand