De leukste dag van je zomervakantie!

7 juli t/m 26 augustus 2018

Professor Aardewerk bij het Rijksmuseum van OudhedenProfessor Aardewerk bij het Rijksmuseum van Oudheden

Kunstdetective gezocht

Heb jij altijd al een echte detective willen zijn? Kom dan deze zomer naar het Rijksmuseum van Oudheden! Dieven willen een beroemd beeld uit het museum stelen, daarom heeft professor Aardewerk je hulp nodig. Lukt het jou om alle aanwijzingen te vinden en de kunstroof te voorkomen?

Codes kraken en bewijsstukken verzamelen

Met Kunstdetective wordt een bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden niet alleen de leukste, maar ook de spannendste dag van de zomervakantie. Met de gratis speurtocht gaan kinderen op onderzoek in het kindertekenatelier Studio RMO en de tentoonstelling Al 200 jaar van nu. Daar nemen ze Griekse beelden onder de loep, gaan ze aan de slag met vingerafdrukken en een hiërogliefencode om te ontcijferen. Met slim speurwerk kunnen de kinderen codes kraken, geheimen ontrafelen en alle bewijsstukken verzamelen om de kunstroof te voorkomen. Wie professor Aardewerk kan vertellen welke verdachte de echte dief is, wat het plan is, en wanneer het gaat gebeuren, maakt kans op een mooie prijs.

  • voor wie? kinderen vanaf 8 jaar
  • prijs: gratis bij aankoop van een museumkaartje
  • te verkrijgen bij de kassa van het museum

Nog meer speurroutes

  • Speur- en doeboekje over Egyptische farao's (vanaf 4 jaar)
  • Met Dummie de mummie op zoek naar Egyptische goden, mummiekisten en hiërogliefen (vanaf 8 jaar)
  • Speur- en doeboekje over de oude Grieken (vanaf 5 jaar)
  • Met speurhond Luuk op zoek naar archeologische voorwerpen uit Nederlandse bodem (vanaf 8 jaar)

Tijdens de zomervakantie, in de periode van 7 juli t/m 26 augustus 2018, is het museum elke dag open van 10-17 uur, ook op maandag.