Studio RMO-verjaardagsfeestje

Tekenfeestje in Studio RMOTekenfeestje in Studio RMO
Tentoonstelling Studio RMOTentoonstelling Studio RMO

Je kunt dit feestje boeken voor de periode 23 december 2017 t/m 26 augustus 2018


Vier je verjaardag met een kleurrijk tekenfeestje in Studio RMO! Samen met je vrienden en vriendinnen schuif je aan bij de feestelijke verjaardagstafel. Daarna gaan jullie het museum in. Jullie opdracht: vind het beroemde beeld bij het detail op de foto en teken deze na. Hoe je het beeld wilt natekenen mag je zelf verzinnen. Teken bijvoorbeeld de angstige gezichten van Laocoön en zijn zonen of de vele plooien van Demeter en Persephone.

  • geschikt voor: kinderen van 9 tot 12 jaar
  • kosten: € 115 (deze prijs is geldig voor groepen tot 12 kinderen, incl. 2 begeleiders)
  • duur: 2 uur
  • beschikbare dagen: woensdag, zaterdag of zondag (23 december 2017 t/m 26 augustus 2018)
  • aanvangstijden: 10.30 uur of 13.30 uur

Reserveren

Je kunt het Studio RMO-feestje online reserveren. Telefonisch reserveren kan ook. Neem hiervoor contact op met de Servicedesk van het museum: 071 – 5163 163.

Over het feestje

In Studio RMO staan gipsen kopieën van heel beroemde beelden. Bijvoorbeeld de Venus van Milo of de discuswerper. Door deze kopieën konden mensen vroeger de beelden in hun eigen land bekijken. Veel mensen hadden geen geld of tijd om ver te gaan reizen en dan was het wel zo makkelijk om een kopie te bekijken. De beelden zijn gemaakt van gips. Ze zijn geverfd, zodat ze lijken op het originele materiaal. Veel mensen vinden het leuk om de beelden na te tekenen. De beelden lijken soms net echt en zijn dus goede modellen. Jullie zoeken eerst de juiste puzzelstukken bij het juiste beeld. Daarna gaan jullie het beeld natekenen op je eigen manier. Met potlood of kleurpotlood, het hele beeld of maar een onderdeel. Alles mag!

In het museum

Na betaling aan de kassa neemt een medewerker van het museum iedereen mee naar de verjaardagstafel. Hier ligt het cadeautje voor de jarige en klaar. De jarige krijgt een speciaal tekenboekje om goed te kunnen tekenen. De museummedewerker geeft een korte uitleg over het verloop van het partijtje en vertelt over de beelden in de tentoonstelling. Met potlood en papier mogen jullie op zoek naar de beelden en aan de slag. Vanaf dit moment neemt de museummedewerker jullie mee het museum in. Ouders hoeven niet mee, mag wel.

Bij dit feestje is inbegrepen:

  • Toegang museum
  • Volledige begeleiding door museummedewerker
  • Tekenpapier en (kleur)potloden
  • Knutselactiviteit
  • Tekenboek voor de jarige

Verjaardagsfeestjes Meester Jaap en Dummie de mummie

Er zijn nog andere verjaardagsfeestjes die je kunt doen: