Speur- en doeboekje Romeinen

Speur- en doeboekje  RomeinenSpeur- en doeboekje Romeinen

Willewete Romeinen is een boek van kinderboekenschrijfster Suzan Boshouwers en illustrator Veronica Nahmias. Bij het boek is een speurroute door het museum gemaakt, voor kinderen vanaf 5 jaar.

Tijdreis naar het Romeinse rijk

"Kom! We gaan terug naar de Romeinse tijd," zegt Titus. Hij en zijn zusje maken een tijdreis naar het oude Romeinse Rijk en leren daar van alles. Hoe zag een Romeinse soldaat eruit en hoe woonden de Romeinen? Hoe werd er geschreven en wat was er zo belangrijk aan de keizer? Hoe vierden de Romeinen feest en waarom vereerden zij goden? Op deze en andere vragen krijgen kinderen het antwoord met deze speurroute.

Speur- en doeboekje Romeinen

Het speur- en doeboekje Romeinen laat kinderen op een laagdrempelige en speelse wijze kennismaken met de Romeinen. Ze moeten eerst in het museum speuren en goed kijken naar eeuwenoude objecten, om vervolgens een opdracht te doen. 

  • voor wie? kinderen vanaf 5 jaar
  • prijs: € 2,95
  • te koop bij de kassa van het museum
  • Als je bij de kassa een speurrouteboekje koopt, krijg je gratis het Studio RMO-tekenboekje erbij.

De inhoud van het speurboekje is afgestemd op Willewete Romeinen. Het boek is verkrijgbaar in de museumshop en kost € 15,95. Mocht u het boek kopen, dan krijgt u het speur- en doeboekje er gratis bij. 

Nog meer speurroutes