Museuminspecteurs gezocht

MuseuminspecteursMuseuminspecteurs
MuseuminspecteursMuseuminspecteurs

Kies het leukste kidsproof-museum

Museuminspecteurs bepalen zelf welke musea in Nederland kidsproof zijn. Alle kinderen kunnen Museuminspecteur worden. Samen kiezen jullie het leukste kidsproof-museum van Nederland. En als Museuminspecteur maak je kans op allerlei vette prijzen. Deze zomer bijvoorbeeld, kun je een iPad mini of een fotocamera winnen. En als je het Rijksmuseum van Oudheden komt inspecteren, maak je bovendien kans op een gratis Dummie de mummie-verjaardagsfeestje!

Hoe inspecteer je ons museum?

Museuminspecteurs werken online. Op de website van de Museuminspecteurs download je het inspectieformulier en dat neem je mee naar het Rijksmuseum van Oudheden. Daar vul je meteen alle vragen in, anders vergeet je alles weer. Op de lijst staat bijvoorbeeld of er genoeg dingen waren die kinderen zelf kunnen doen, of je het toilet makkelijk kon vinden, en of je alle museumstukken goed kon zien. Als je thuiskomt, vul je jouw antwoorden nog een keer op de website in.

Inspecteren met Museuminspecteurs-app

Je kunt ook via de Museuminspecteurs-app laten weten wat je van de Nederlandse musea vindt. De app is gratis te downloaden voor smartphones (iOS en Android) en iPods. Dat maakt jouw inspectie nog sneller en makkelijker!

Museuminspecteur worden

Museuminspecteur worden is heel eenvoudig:

Kom kijken hoe leuk wij zijn!

Je kunt elk museum in Nederland inspecteren. Natuurlijk hopen we dat jullie het Rijksmuseum van Oudheden als leukste museum uitkiezen. We doen in ieder geval ons best om ons museum ook voor kinderen leuk en interessant te maken. Kom maar eens kijken tijdens de schoolvakanties. Dan zijn er allerlei extra activiteiten voor kinderen.