Voor jonge fans van geschiedenis en archeologie

MuseumJeugdUniversiteitMuseumJeugdUniversiteit
Voor wie méér wil weten over de oudheid en archeologie (foto: Martine Goulmy)Voor wie méér wil weten over de oudheid en archeologie (foto: Martine Goulmy)

Voor fans van geschiedenis en archeologie

De MuseumJeugdUniversiteit in het Rijksmuseum van Oudheden is er voor fans van geschiedenis en archeologie van 8 t/m 12 jaar. Als je véél meer wilt weten over de oude Egyptenaren of de Romeinen dan wat je er op school over hoort, dan is het écht iets voor jou.

In Leiden en heel Nederland

In Leiden kun je ook bij Naturalis, Rijksmuseum Volkenkunde, Museum Boerhaave, Museum De Lakenhal, Japanmuseum SieboldHuis en de Hortus botanicus collegereeksen volgen. De MuseumJeugdUniversiteit is verder in bijna heel Nederland te vinden, van de Hermitage in Amsterdam tot het Natuurhistorisch Museum in Maastricht. Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website van de MuseumJeugdUniversiteit.

Colleges van echte wetenschappers

Tijdens de lessen in het Rijksmuseum van Oudheden krijg je colleges van echte wetenschappers. Je hoort alles wat je altijd al wilde weten, bijvoorbeeld of wat de Egyptenaren van de sterren en planeten wisten en hoe je de ijstijd kon overleven. Je mag soms ook echte museumvoorwerpen aanraken en zoveel vragen stellen als je wilt.

Diploma MuseumJeugdUniversiteit

Als je alle colleges van de MuseumJeugdUniversiteit met succes hebt gevolgd, ontvang je een diploma! Bij elk college uit de reeks krijg je een stempel. Na het laatste college ruil je die stempels in voor een MuseumJeugdUniversiteit-diploma.

Vijf keer een leuk college

De MuseumJeugdUniversiteit is al jarenlang een groot succes. De collegebanken zitten altijd propvol kinderen! De nieuwe serie colleges loopt van februari tot en met juni 2017. Daarvoor kun je je vanaf 19 december 2016 inschrijven op de website van de MuseumJeugdUniversiteit. De colleges worden elke eerste zondag van de maand gehouden, van 10.30 tot 11.30 uur of van 12.30 tot 13.30 uur.

Blijf op de hoogte

Je kunt ons laten weten dat je graag op de hoogte gehouden wilt worden over nieuwe collegereeksen. Vul je e-mailadres in op de website van de MuseumJeugdUniversiteit. Als er nieuws is over de MuseumJeugdUniversiteit of de start van nieuwe collegereeksen laten we je dat zo snel mogelijk weten.