Voor jonge fans van geschiedenis en archeologie

MuseumJeugdUniversiteitMuseumJeugdUniversiteit
Voor wie méér wil weten over de oudheid en archeologie (foto: Martine Goulmy)Voor wie méér wil weten over de oudheid en archeologie (foto: Martine Goulmy)

Voor fans van geschiedenis en archeologie

De MuseumJeugdUniversiteit in het Rijksmuseum van Oudheden is er voor fans van geschiedenis en archeologie van 8 t/m 12 jaar. Als je véél meer wilt weten over de oude Egyptenaren of de Romeinen dan wat je er op school over hoort, dan is het écht iets voor jou.

Vier keer een leuk college

De MuseumJeugdUniversiteit is al jarenlang een groot succes. De collegebanken zitten altijd propvol kinderen! Je kunt je nu inschrijven voor de nieuwe collegereeks in het Rijksmuseum van Oudheden, die loopt van september t/m december 2018. De colleges worden elke eerste zondag van de maand gehouden, van 10.30 tot 11.30 uur (voor 8-10 jaar) of van 12.30 tot 13.30 uur (voor 10-12 jaar).

In Leiden en heel Nederland

In Leiden kun je ook bij Naturalis, Rijksmuseum Volkenkunde, Museum Boerhaave, Museum De Lakenhal, Japanmuseum SieboldHuis en de Hortus botanicus collegereeksen volgen. De MuseumJeugdUniversiteit is verder in bijna heel Nederland te vinden, van de Hermitage in Amsterdam tot het Natuurhistorisch Museum in Maastricht. Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website van de MuseumJeugdUniversiteit.

Colleges van echte wetenschappers

Tijdens de colleges in het Rijksmuseum van Oudheden krijg je les van echte wetenschappers. Je hoort alles wat je altijd al wilde weten, bijvoorbeeld of wat de Egyptenaren van de sterren en planeten wisten en hoe je de ijstijd kon overleven. Je mag soms ook echte museumvoorwerpen aanraken en zoveel vragen stellen als je wilt.

Diploma MuseumJeugdUniversiteit

Als je alle colleges van de MuseumJeugdUniversiteit met succes hebt gevolgd, ontvang je een diploma! Bij elk college uit de reeks krijg je een stempel. Na het laatste college ruil je die stempels in voor een MuseumJeugdUniversiteit-diploma.